ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Από το 5G στο 5.5G – Τι αναφέρει ανώτατο στέλεχος της Huawei

Από το 5G στο 5.5G – Τι αναφέρει ανώτατο στέλεχος της Huawei

Μπορεί ακόμη η χρήση των δικτύων πέμπτης γενιάς να μην έχει διαδοθεί όμως, ήδη, έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές του 5.5G, όπως, βέβαια, και του 6G, όπως έχει αναφέρει το moneyreview.gr . Αυτό ανέφερε στο περιθώριο στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας (MWC) που πραγματοποιήθηκε, πριν από μερικές ημέρες, στη Βαρκελώνη ο Ράντοσλαβ Κένσια (Radosław Kędzia) αντιπρόεδρος Κεντρικοανατολικής Ευρώπης και νορβηγικών χωρών της Huawei.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, όπως λέει, ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του 5.5G και γι’ αυτό ερευνούν τις δυνητικές εφαρμογές της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Το δίκτυο 5.5G που διαθέτει ιδιαίτερα χαμηλή απόκριση (latency) είναι κατάλληλο για προηγμένες εφαρμογές στη βιομηχανία. Ο Κένσια προσθέτει ότι παρότι οι χρήστες του 5.5G είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι, καθήκον της Huawei είναι να προσφέρει στους παρόχους την τεχνολογία αιχμής, ώστε να την ενσωματώσουν στα δίκτυα τους όποτε είναι έτοιμοι.  «Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την τεχνολογική εξέλιξη, και πιστεύουμε ότι και άλλοι παίκτες της αγοράς θα αναπτύξουν εξίσου αξιόπιστες και καλύτερες τεχνολογίες.

Μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Αναφερθείς, στις λύσεις που έχει δημιουργήσει η Huawei με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, ο Ράντοσλαβ Κένσια σημειώνει ότι η εταιρεία έχει μειώσει την κατανάλωση ενέργειας κατά μέσο όρο 2,7 φορές στα υλικά κατασκευής, τα μέρη (components) και την συναρμολόγηση.

Το στέλεχος της Huawei αναφέρει ότι η κινεζική εταιρεία έχει αναπτύξει έναν πολύ μεγάλο αριθμό πατεντών, επενδύοντας συστηματικά στην έρευνα και ανάπτυξη όπου και δραστηριοποιείται άνω του 50% του προσωπικού της.   

Η Huawei μετράει ήδη περίπου είκοσι χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, που αποτελεί σημαντική αγορά για την εταιρεία, έχοντας αναπτύξει και εφαρμογές κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα, όπως το Wildfire protection για την αποτελεσματικότερη προστασία των δασών από τις πυρκαγιές.   

Το περίπτερο του κινεζικού ομίλου στην MWC ήταν το μεγαλύτερο της έκθεσης, με επιφάνεια μεγαλύτερη κατά 50%, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2022.

Σε ομιλία του στην MWC Τσαρλς Γιάνγκ, πρόεδρος του Global Marketing and Sales Services της Huawei Digital Power, σημείωσε ότι παρά την παγκόσμια συναίνεση για πράσινη ανάπτυξη, το στοίχημα πόρρω απέχει από το να κερδηθεί. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ελληνική σφραγίδα στα πειράματα του 6G

ΕΕ: Μείωση γραφειοκρατίας και κόστους, ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ανάπτυξη του 5G

EY: Προτεραιότητα η εφαρμογή του 5G για τις επιχειρήσεις

Έρευνα: Πληρώνουμε με «καπέλο» για το αργό ίντερνετ

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News