Business & Finance Τρίτη 24/01/2023, 21:44
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Μείωση γραφειοκρατίας και κόστους, ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ανάπτυξη του 5G

ΕΕ: Μείωση γραφειοκρατίας και κόστους, ώστε να επιτευχθεί γρήγορη ανάπτυξη του 5G

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να μειώσει τη γραφειοκρατία και το κόστος για να βοηθήσει την Deutsche Telekom, την Orange, την Telecom Italia και άλλους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών να αναπτύξουν το γρήγορο 5G, σύμφωνα με έγγραφο της Επιτροπής που είδε το Reuters.

Το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, το οποίο επιθυμεί όλοι οι Ευρωπαίοι να έχουν πρόσβαση σε συνδεσιμότητα gigabit και το 75% των εταιρειών της ΕΕ να χρησιμοποιούν υποδομές cloud ή τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης έως το 2030, αναμένεται να ανακοινώσει την πρότασή του, που ονομάζεται Gigabit Infrastructure Act, στις 10 Φεβρουαρίου.

Το μέτρο θα μπορούσε να εξοικονομήσει στους φορείς εκμετάλλευσης τηλεπικοινωνιών περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσιο διοικητικό κόστος, αναφέρει η εφημερίδα.

«Αρκετές από τις προτεινόμενες αλλαγές αποσκοπούν στο να καταστήσουν τους κανόνες και τις διαδικασίες πιο σαφείς, εξορθολογισμένες και απλές, να επιτρέψουν στα μέρη να κατανοήσουν εύκολα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους και να επιδιώξουν την προώθηση συνεργειών», αναφέρεται στο έγγραφο.

«Η πρόταση προβλέπει επίσης καθοδήγηση σε επίπεδο Ένωσης (πρόσβαση σε υλικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών εντός κτιρίου, και ορισμένα κριτήρια για την πρόσβαση και τους κανόνες συντονισμού των τεχνικών έργων), η οποία θα πρέπει να διευκολύνει τη συνεπή εφαρμογή των σχετικών διατάξεων, καθώς και την επίλυση πιθανών διαφορών», αναφέρεται.

Το μέτρο αναφέρει επίσης ότι οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φυσικές υποδομές που ανήκουν ή ελέγχονται από φορείς του δημόσιου τομέα, ανεξάρτητα από τη θέση τους, υπό δίκαιους και εύλογους όρους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News