Business & Finance Παρασκευή 10/03/2023, 20:06
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκλαβενίτης: Εξαγοράζει την αλυσίδα AS Αγορά

Σκλαβενίτης: Εξαγοράζει την αλυσίδα AS Αγορά

Αίσιο τέλος φαίνεται ότι είχαν οι διαπραγματεύσεις της Σκλαβενίτης για την εξαγορά της AS Αγορά, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές υπέγραψαν προσύμφωνο και η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο έτος. 

Εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία αυτή θα είναι η 12η εξαγορά της «Σκλαβενίτης», μέσα από την οποία θα ενισχύσει την παρουσία της στη Λάρισα, καθώς και σε δύο περιοχές με αρκετή τουριστική ανάπτυξη, όπως είναι η Αγιά και οι Νέοι Πόροι.

Η ΑS Αγορά, που αποτελεί το σήμα με το οποίο δραστηριοποιείται στο οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων η «Σανιδάς – Παπακωνσταντίνου ΙΚΕ», ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στα τέλη του 2015, όταν άνοιξε το πρώτο κατάστημα λιανικής στον Αγ. Αθανάσιο. Ακολούθησαν έκτοτε άλλα οκτώ (σε Αμπελοκήπους, Φιλιππούπολη, Αγιο Κωνσταντίνο και Νέα Σμύρνη Λάρισας, στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης, στην Αγιά, στον Αμπελώνα Τυρνάβου και στους Νέους Πόρους Πιερίας). Επίσης διαθέτει αποθήκες. Συνολικά η επιχείρηση έχει δημιουργήσει 100 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη οικονομική έκθεσή της, η οποία αφορά την οικονομική χρήση του 2020, ο κύκλος εργασιών της λαρισαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε το 2020 σε 10,35 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 13,91% σε σχέση με το 2019. Το καθαρό αποτέλεσμα της χρήσης ήταν κέρδη ύψους 48.880,94 ευρώ. Το τέλος του 2020, πάντως, βρήκε την εταιρεία με αρνητικά ίδια κεφάλαια, καθώς το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της υπερέβαινε το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων κατά το ποσό των 2.125.010,34 ευρώ και οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονταν σε 1,09 εκατ. ευρώ.

Η «Σκλαβενίτης» διαθέτει στη Λάρισα πέντε καταστήματα, εκ των οποίων ένα στην Ελασσόνα και δύο καταστήματα στην Πιερία, αμφότερα στην Κατερίνη.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News