Business & Finance Τρίτη 28/02/2023, 10:07
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Dimand πουλάει τα νέα γραφεία της PwC στη Eurobank 

H Dimand πουλάει τα νέα γραφεία της PwC στη Eurobank 

Στην υπογραφή προσυμφώνου με τη Eurobank για την πώληση του συνόλου των μετοχών της 100% θυγατρικής κυπριακής εταιρείας Severdor Ltd. έναντι τιμήματος 74,4 εκατ. ευρώ (σε cash-free / debt free βάση), προχώρησε η Dimand. 

Η εταιρεία Severdor Ltd αποτελεί τη μοναδική μέτοχο της ελληνικής εταιρείας Insignio Μ.Α.Ε. η οποία είναι ιδιοκτήτρια του οικοπέδου επί της Λεωφ. Κηφισίας 65 στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα από τελευταία μεγάλα ελεύθερα οικόπεδα με πρόσοψη στη Λ. Κηφισίας στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο αποκτήθηκε από την Dimand πέρσι. 

Στο ακίνητο, όπως αναφέρει, η σχετική ανακοίνωση, ήδη ανεγείρεται ένα εμβληματικό υπερσύγχρονο συγκρότημα γραφείων συνολικής επιφάνειας 24.940 τ.μ. σε δύο κτηριακούς όγκους, με βάση τις αρχές της αειφορίας και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο φιλικό, ευέλικτο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας. Σύμφωνα με παλαιότερη ενημέρωση η συνολική επένδυση για την ανάπτυξη των κτιρίων εκτιμάται στα 50-55 εκατ. ευρώ. 

Για τα κτίρια υπάρχει ήδη συμφωνία με την εταιρεία συμβούλων  PwC, η οποία θα μισθώσει το σύνολο του συγκροτήματος για περίοδο 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 10 έτη. Η PwC αναμένεται να συγκεντρώσει στο νέο συγκρότημα τις υπηρεσίες που σήμερα στεγάζει σε τρία διαφορετικά κτίρια.

Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση WELL και LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC. 

«Η οριστική πώληση των μετοχών θα λάβει χώρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του συγκροτήματος γραφείων και την παράδοση αυτού προς χρήση σε μισθωτή, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2024», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

PwC Ελλάδας: Σε νέα γραφεία μέσα στο 2024 – Οι στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας

Real estate: Επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ στην αγορά γραφείων το 2022

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News