Business & Finance Πέμπτη 23/02/2023, 18:36
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

BriQ: Συμφωνία για απορρόφηση της ICI ΑΕΕΑΠ – H αρχιτεκτονική του deal 

BriQ: Συμφωνία για απορρόφηση της ICI ΑΕΕΑΠ – H αρχιτεκτονική του deal 

Στην απορρόφηση της Intercontinental International (ICI) ΑΕΕΑΠ θα προχωρήσει η BriQ Properties βάσει της συμφωνίας που υπέγραψαν σήμερα οι δύο εταιρείες και η κυπριακή εταιρεία Αjolic Trading Limited, η οποία ελέγχει το 78,78% της ICI. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η συγχώνευση δια απορροφήσεως της ICI από την BriQ, θα πραγματοποιηθεί μετά από συγκεκριμένα στάδια: 

Το πρώτο στάδιο αφορά τη μεταβίβαση 17 ακίνητων της ICI στην BriQ έναντι συνολικού τιμήματος 60,577 εκατ. ευρώ. Από το ποσό του τιμήματος πρόκειται να αποπληρωθούν δανειακές υποχρεώσεις που συνδέονται με παραπάνω ακίνητα. Η διαφορά μεταξύ του τιμήματος και του ποσού αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων πρόκειται να διανεμηθεί στους μετόχους της ICI δια μείωσης του μετοχικού της κεφαλαίου και διανομής προσωρινού μερίσματος. 

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου, η Ajolico θα μεταβιβάσει λόγω πώλησης στην BriQ, μετοχές έκδοσης της ICI, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 25,92% του μετοχικού κεφαλαίου της ICI, όπως αυτό θα διαμορφωθεί μετά τις διανομές έναντι ποσού 10,2 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος της BriQ στην απόληψη μερίσματος της ICI για τη χρήση 2022. 

Κατόπιν της ολοκλήρωσης του δεύτερου σταδίου τα μέρη θα προχωρήσουν σε συγχώνευση δια απορροφήσεως της ICI από την BriQ, με σχέση ανταλλαγής που έχει καταρχήν συμφωνηθεί ως μία μετοχή έκδοσης ICI για κάθε 1,41787307238 νέες μετοχές έκδοσης BriQ, ενώ οι μέτοχοι της BriQ θα διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό κοινών μετοχών που κατέχουν. Η σχέση ανταλλαγής θα οριστικοποιηθεί σύμφωνα με τους όρους των συμβατικών κειμένων και θα τελεί υπό την αίρεση της επιβεβαίωσης του δίκαιου και ευλόγου της από τους ορκωτούς ελεγκτές που θα οριστούν όπως προβλέπεται από την κειμένη νομοθεσία.

«Έκαστο εκ των ως άνω σταδίων τελεί υπό σχετικές και αντίστοιχες για όμοιες συναλλαγές αναβλητικές αιρέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων από τα αρμόδια εταιρικά όργανα και τις αρμόδιες εποπτικές αρχές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Στο πλαίσιο της συναλλαγής η Alpha Bank ΑΕ ενεργεί ως κοινός χρηματοοικονομικός σύμβουλος των BriQ, Ajolico και ICI, η δικηγορική εταιρεία Λαμπαδάριος και Συνεργάτες ως νομικός σύμβουλος της BriQ και η δικηγορική εταιρεία Μαχάς και Συνεργάτες ως νομικός σύμβουλος της ICI.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News