Business & Finance Παρασκευή 30/12/2022, 21:57
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Στις 3 Ιανουαρίου η πρώτη προδικαστική ακρόαση στην υπόθεση Microsoft-Activision

ΗΠΑ: Στις 3 Ιανουαρίου η πρώτη προδικαστική ακρόαση στην υπόθεση Microsoft-Activision

Στις 3 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προδικαστική ακρόαση στην υπόθεση της κυβέρνησης Biden κατά της Microsoft σχετικά με την προσφορά της ύψους 69 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της κατασκευάστριας εταιρείας του «Call of Duty» Activision Blizzard.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), η οποία εφαρμόζει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, ζήτησε από δικαστή να μπλοκάρει τη συναλλαγή νωρίτερα αυτό το μήνα, υποστηρίζοντας ότι η συγχώνευση θα επιτρέψει στο Xbox της Microsoft να αποκτήσει αποκλειστική πρόσβαση στα παιχνίδια της Activision, αφήνοντας τις κονσόλες της Nintendo και το PlayStation της Sony στο απυρόβλητο.

Η Microsoft αντέτεινε ότι η συμφωνία θα ωφελήσει τόσο τους παίκτες όσο και τις εταιρείες παιχνιδιών και προσφέρθηκε να υπογράψει μια νομικά δεσμευτική συμφωνία συναίνεσης με την FTC για την παροχή παιχνιδιών «Call of Duty» σε αντιπάλους, συμπεριλαμβανομένης της Sony 6758.T για μια δεκαετία.

Η Microsoft προέβαλε το επιχείρημα αυτό σε μια δήλωση που αποσκοπεί στο να πείσει έναν δικαστή της FTC να επιτρέψει να προχωρήσει η συμφωνία.

Η υπόθεση αποτελεί ένδειξη ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υιοθετεί μια δυναμική προσέγγιση στην επιβολή της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Ωστόσο, οι αντιμονοπωλιακοί εμπειρογνώμονες λένε ότι η FTC αντιμετωπίζει δύσκολη μάχη για να πείσει τον δικαστή να εμποδίσει τη συμφωνία, λόγω των εθελοντικών παραχωρήσεων που προσέφερε η Microsoft για να διασκεδάσει τους φόβους ότι θα μπορούσε να κυριαρχήσει στην αγορά τυχερών παιχνιδιών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News