BUSINESS & FINANCE

Folli Follie: Κατέθεσε την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης

Folli Follie: Κατέθεσε την αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης

Στην κατάθεση στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης βάσει των άρθρων 106β και 106δ του Πτωχευτικού Κώδικα προχώρησε σήμερα η διοίκηση της Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης θα συζητηθεί το Φεβρουάριο, διαδικασία που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην άρση των μέτρων δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Το σχέδιο εξυγίανσης έχει ως πυλώνα τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών. Πρόκειται για την AssetsCo, που θα ελέγχεται κατά 100% από τους πιστωτές και θα περιλαμβάνει την ακίνητη περιουσία και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν τη βασική δραστηριότητα της Folli Follie. Και την OpsCo που θα αποτελεί θυγατρική κατά 90% της AssetsCo υπό την οποία θα βρίσκονται τα σήματα «Folli Follie» και «Links of London», όπως και συμβάσεις που αφορούν καταστήματα κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και τα factory outlet. H OpsCo θα λάβει επίσης 20 εκατ. ευρώ από τα έσοδα από τη διαιτησία με την Dufry (για την αποδέσμευση των μετοχών της τελευταίας), με την απόφαση (του διαιτητικού δικαστηρίου) να αναμένεται μέχρι το Μάρτιο του 2021.

Η «αρχιτεκτονική» της συμφωνίας εξυγίανσης θα οδηγήσει σε dilution του ποσοστού των υφιστάμενων μετόχων (Δ.Κουτσολιούτσου, Fosun International Holdings, JP Morgan Securities) το οποίο θα περιοριστεί στο 10%.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News