Business & Finance Πέμπτη 1/12/2022, 18:00
BUSINESS & FINANCE

Νέα μαρίνα αποκτά το Μεγανήσι: Στα 5,5 εκατ. ο προϋπολογισμός

Νέα μαρίνα αποκτά το Μεγανήσι: Στα 5,5 εκατ. ο προϋπολογισμός

Η παραχώρηση του τουριστικού καταφυγίου του όρμου Αθερίνου στο Δήμο Μεγανησίου υπεγράφη σήμερα από το υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την κατασκευή μαρίνας προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ και χωρητικότητας 94 σκαφών.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι η παραχώρηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στήριξης των τουριστικών υποδομών σε δημοφιλείς, αλλά και σε εναλλακτικούς προορισμούς της Ελλάδας.

«Το Μεγανήσι είναι μοναδικός προορισμός που κερδίζει ολοένα και παραπάνω τουριστική κίνηση. Θα συνεχίσουμε με αμείωτο ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, με έργα υποδομής που τόσο ανάγκη έχει η χώρα, η Αθήνα, η Αττική αλλά και η νησιωτική Ελλάδα», δήλωσε ο υπουργός.

Νέα μαρίνα αποκτά το Μεγανήσι: Στα 5,5 εκατ. ο προϋπολογισμός-1

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεγανησίου Παύλος Δάγλας, ο οποίος παρευρέθηκε στην συνάντηση, επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής για το Μεγανήσι και την ευρύτερη περιοχή του, που αφορά τη μαρίνα Αθερίνου Μεγανησίου χωρητικότητας 94 σκαφών και προϋπολογισμού 5,5 εκατ ευρώ.

Ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς δήλωσε ότι σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Δήμο Μεγανησίου, καθώς πρόκειται για ένα έργο σημαντικό όχι μόνο για το Μεγανήσι, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, που δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Ανάπτυξη 25% αναμένεται φέτος για το yachting στην Ελλάδα

Αυλαία για τη Διώρυγα της Κορίνθου: Οι καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας

Σε ισχύ η εφαρμογή e-charter permission για το γιότινγκ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News