Business & Finance Δευτέρα 3/10/2022, 14:28
BUSINESS & FINANCE

Αυλαία για τη Διώρυγα της Κορίνθου: Οι καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας

Αυλαία για τη Διώρυγα της Κορίνθου: Οι καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας

Αύριο ολοκληρώνεται η πρώτη φάση επαναλειτουργίας της Διώρυγας της Κορίνθου, η οποία διήρκεσε τρεις μήνες. Στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν τουλάχιστον 6.000 διελεύσεις πλωτών, εκ των οποίων 501 διελεύσεις εμπορικής κατηγορίας, όπως φορτηγών πλοίων, δεξαμενόπλοιων και ρυμουλκών και 5.500 διελεύσεις τουριστικής κατηγορίες, δηλαδή κρουαζιερόπλοιων, επαγγελματικών σκαφών αναψυχής και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου, αλματώδης ήταν η αύξηση στην τουριστική κατηγορία, στα Κρουαζιερόπλοια, στα ιδιωτικά και επαγγελματικά σκάφη αναψυχής με άνοδο 26%, 5% και 9% αντίστοιχα. Πρόκειται για σύγκριση με το 2019, όταν η Διώρυγα ήταν σε πλήρη λειτουργία.

Τα πλωτά που πραγματοποίησαν διελεύσεις από την ημέρα επαναλειτουργίας της Διώρυγας στις 4 Ιουλίου, προήλθαν από 70 διαφορετικές χώρες με κυριότερες τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Εσθονία, τη Νορβηγία, την Ισπανία και τη Νέα Ζηλανδία.

Συνολικά, το τελευταίο τρίμηνο καταγράφηκαν οι καλύτερες επιδόσεις της τελευταίας 20ετίας. Όπως μάλιστα σημειώνει η αρμόδια εταιρεία: «Με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται η σημασία της λειτουργίας της και ο κομβικός της ρόλος για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, την τουριστική ανάπτυξη και την αναβάθμιση της περιοχής».

Από αύριο, στις 7 το πρωί, η Διώρυγα θα κλείσει εκ νέου, μέχρι την έναρξη της επόμενης καλοκαιρινής περιόδου, όπως είχε προαναγγελθεί, για την επανεκκίνηση των εργασιών αποκατάστασης της δεύτερης φάσης με σκοπό την ολοκλήρωση της θωράκισής της.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΕΤΚΕ: Απαραίτητο ένα μακροχρόνιο σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού

Ξενοδοχεία: Πρωτιά για την Ελλάδα και τον Αύγουστο έναντι ανταγωνιστών

Κικίλιας για ταυτόχρονο homeporting στη Θεσσαλονίκη: Ακόμα ένα βήμα για την καταξίωση της κρουαζιέρας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News