Business & Finance Πέμπτη 6/10/2022, 21:19
BUSINESS & FINANCE

Δάνειο 950 εκατ. δολ. για το Ταμείο Καθαρής Τεχνολογίας ανακοίνωσε η Γέλεν

Δάνειο 950 εκατ. δολ. για το Ταμείο Καθαρής Τεχνολογίας ανακοίνωσε η Γέλεν

Δάνειο 950 εκατ. δολ. στο Ταμείο Καθαρής Τεχνολογίας (Clean Technology Fund – CTF), ένα πολυμερές καταπίστευμα που βοηθά τις αναπτυσσόμενες χώρες να επιταχύνουν τη μετάβασή τους από τα ορυκτά καύσιμα στην καθαρή ενέργεια, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Η συνεισφορά, η πρώτη του είδους της από το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, εκπληρώνει τη δέσμευση των ΗΠΑ στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά το 2021, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

«Είμαστε δεσμευμένοι σε μια καθαρή οικονομία μηδενικών ρύπων μέχρι το 2050», είπε η Γέλεν σε ομιλία της στο Κέντρο Παγκόσμιας Ανάπτυξης, αποκαλώντας την κλιματική αλλαγή «υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη μας».

«Πρέπει επίσης να βοηθήσουμε τις αναπτυσσόμενες χώρες να απεξαρτητοποιηθούν οικονομικά από πηγές ενέργειας υψηλών εκπομπών άνθρακα και να επεκτείνουν την πρόσβασή τους σε καθαρή ενέργεια», είπε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν παραμένει προσηλωμένη στην ενίσχυση της διεθνούς χρηματοδότησης για το κλίμα σε πάνω από 11 δισ. δολ. μέχρι το 2024.

Σε δήλωσή της, η Βοηθός Υπουργός Οικονομικών για το Διεθνές Εμπόριο Alexia Latortue χαρακτήρισε το δάνειο «ισχυρή προκαταβολή» για τη δέσμευση του προέδρου Τζο Μπάιντεν στην G7 και είπε ότι αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των ΗΠΑ στις χώρες αναδυόμενων αγορών να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News