Business & Finance Δευτέρα 12/09/2022, 17:35
BUSINESS & FINANCE

Oliver Bate: Το σχήμα Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη θα κατακτήσει κορυφαία θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Oliver Bate: Το σχήμα Allianz – Ευρωπαϊκή Πίστη θα κατακτήσει κορυφαία θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Πεπεισμένος πως το νέο σχήμα που θα προκύψει από τη συγχώνευση Allianz – Ευρωπαϊκής Πίστης θα κατακτήσει την πρώτη θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Allianz, Oliver Bate, στο πλαίσιο σημερινών εκδηλώσεων.

Με το μήνυμα «Μαζί, σε μία νέα πορεία ανάπτυξης» πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις για τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες ενώ ακολούθησε σχετική συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρουσιάστηκε το όραμα της νέας εταιρίας καθώς και τα πλεονεκτήματα που θα φέρει το νέο σχήμα για την επόμενη ημέρα. Στις εκδηλώσεις παρευρίσκονταν ο Oliver Bäte, CEO της Allianz SE και ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη. 

Στις ομιλίες τους, ο κ. Bäte και ο κ. Γεωργακόπουλος, ανέδειξαν τις προοπτικές ανάπτυξης που δημιουργούνται από τη συγχώνευση των δύο εταιριών για το ανθρώπινο δυναμικό, τα δίκτυα πωλήσεων, τους ασφαλισμένους και την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ειδικότερα, στην ομιλία του, ο Oliver Bäte, CEO της Allianz SE δήλωσε: «Στην Allianz, πιστεύουμε στις δυνατότητες της Ελλάδας και της οικονομίας της, της οποίας τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δέκα έτη. Η εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης καταδεικνύει τη μακροχρόνια στρατηγική μας να έχουμε ηγετική θέση στην αγορά. Η νέα εταιρία μας θα είναι η #1 ασφαλιστική εταιρία στις γενικές ασφάλειες (P/C), και θα αποτελέσει ιδανικό θεμέλιο για την περαιτέρω εδραίωση μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε την ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια.»

Αντίστοιχα, ο CEO της Α.Ε.Γ.Α. Ευρωπαϊκή Πίστη κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, ανέφερε: «Η μεταβίβαση της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ALLIANZ SE αποτελεί σπουδαίο επιχειρηματικό γεγονός που θα αλλάξει τα ασφαλιστικά δεδομένα στον κλάδο. Σε μια πορεία ζωής 80 χρόνων εκ των οποίων τα 50
στην υπηρεσία του κλάδου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αισθάνομαι ότι οι λέξεις είναι φτωχές για να αποδώσουν το συναίσθημα της δικαίωσης, προσωπικής μου και πάνω από 6.000 εργαζομένων καθώς και 500.000 ασφαλισμένων που εμπιστεύτηκαν την Ευρωπαϊκή Πίστη για να στεγάσουν τα επαγγελματικά
τους όνειρα και τα συμφέροντα τους αντίστοιχα. Αποτελεί ταυτόχρονα πράξη ευθύνης το γεγονός ότι πλέον αυτές οι προσδοκίες στεγάζονται στην ALLIANZ SE, μια εταιρία παγκόσμιας αναγνώρισης και οικονομικής ισχύος. Όλοι εμείς, στη νέα μας εταιρία, θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε αυτή η μεταβίβαση να αποτελεί στο διηνεκές πράξη δικαίωσης και για την ALLANZ SE.»

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News