Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 22:36
BUSINESS & FINANCE

Ο δισεκατομμυριούχος Ράτκλιφ ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο δισεκατομμυριούχος Ράτκλιφ ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ ενδιαφέρεται να αγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δήλωσε ο εκπρόσωπός του στους Times την Τετάρτη, αφού ο Έλον Μασκ είπε ότι το σχέδιό του να αγοράσει τον σύλλογο της Πρέμιερ Λιγκ ήταν μέρος ενός μακροχρόνιου αστείου.

Ο Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είπε στο Twitter ότι ήθελε να αγοράσει τον πιο επιτυχημένο σύλλογο της Αγγλίας πριν ξεκαθαρίσει ότι ήταν ένα αστείο και ότι δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να αγοράσει καμία αθλητική ομάδα.

Οι ιδιοκτήτες του συλλόγου, η αμερικανική οικογένεια Γκλέιζερ, βρίσκονται υπό πίεση με τη Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στην τελευταία θέση της Premier League μετά από δύο αγώνες της σεζόν. Το Bloomberg ανέφερε ότι σκεφτόταν να πουλήσει ένα μειοψηφικό μερίδιο, ανοίγοντας την πόρτα για τον Ράτκλιφ.

«Εάν η ομάδα είναι προς πώληση, ο Τζιμ είναι σίγουρα ένας πιθανός αγοραστής», είπε ο εκπρόσωπος του Ράτκλιφ. «Αν κάτι τέτοιο ήταν δυνατό, θα μας ενδιέφερε να μιλήσουμε με σκοπό τη μακροπρόθεσμη ιδιοκτησία».

Οι Γκλέιζερς έχουν γίνει στόχος έντονης κριτικής για την αποτυχία τους να επενδύσουν στην ομάδα που δεν έχει κατακτήσει τρόπαιο εδώ και πέντε χρόνια.

Ο Ράτκλιφ, επικεφαλής της χημικής εταιρείας INEOS, είναι από την περιοχή του Μάντσεστερ και σταθερός οπαδός του συλλόγου.

«Δεν ασχολείται με τα χρήματα που δαπανήθηκαν ή δεν δαπανήθηκαν. Ο Τζιμ κοιτάζει τι μπορεί να γίνει τώρα και, γνωρίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο σύλλογος για την πόλη, αισθάνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για επαναφορά», πρόσθεσε.

Ο Ράτκλιφ απέτυχε φέτος να αγοράσει τη λονδρέζικη Chelsea, η οποία τελικά αγοράστηκε από έναν επενδυτικό όμιλο με επικεφαλής τον Todd Boehly και την Clearlake Capital.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Manchester United: Την πώληση μεριδίου εξετάζει η οικογένεια Γκλέιζερ

Elon Musk: Έγραψε στο Twitter ότι αγοράζει την Manchester United

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News