Business & Finance Τετάρτη 17/08/2022, 18:51
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Manchester United: Την πώληση μεριδίου εξετάζει η οικογένεια Γκλέιζερ

Manchester United: Την πώληση μεριδίου εξετάζει η οικογένεια Γκλέιζερ

Διατεθειμένη να πουλήσει μειοψηφικό μερίδιο της Manchester United δηλώνει η οικογένεια Glazer, καταδεικνύοντας ότι η πίεση στον ιστορικό ποδοσφαιρικό όμιλο της Αγγλίας έχει κλιμακωθεί.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη εκκινήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο μεταβίβασης μεριδίου σε νέο επενδυτή. Ωστόσο, η οικογένεια δεν είναι ακόμη έτοιμη να δώσει τον πλήρη έλεγχο της Manchester United.

Η μετοχή της Manchester United ενισχύθηκε έως και 7,2% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σήμερα, ιδίως διότι το πρωί ο Έλον Μασκ ανήρτησε στο Twitter – αστειευόμενος όπως αποκάλυψε αργότερα – ότι αγοράζει τον όμιλο.

Ο όμιλος, ένας από τους πιο δημοφιλείς και επιτυχημένους στον κόσμο του ποδοσφαίρου, έχει προσελκύσει τους μεγαλύτερους παίκτες και αναμένεται αντίστοιχα ότι θα προσελκύσει και μεγάλα επενδυτικά ονόματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Malcom Glazer αγόρασε τον όμιλο το 2005 με μία μόχλευση που οδήγησε τη Manchester United σε υψηλά χρέη. Έκτοτε, η οικογένειά του έχει δεχθεί δριμεία κριτική από ορισμένους επικριτές και ιδίως μετά την αποχώρηση του θρυλικού προπονητή Sir Alex Ferguson το 2013

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News