Business & Finance Τρίτη 16/08/2022, 19:55
CNN

Γιατί κοστίζει περισσότερο να είσαι single;

Γιατί κοστίζει περισσότερο να είσαι single;

Παρότι υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στο να είναι κανείς αδέσμευτος, οικονομικά ενδέχεται να είναι πιο επιβαρυντικό. Σύμφωνα με το CNN, υπάρχουν ορισμένες περιστάσεις, όπου η δέσμευση φαίνεται να συμφέρει οικονομικά:

Τα βασικά

Για να καλύψει κανείς τους λογαριασμούς, το σπίτι, το ρεύμα, να κρατήσει το ψυγείο γεμάτο και να διασφαλίσει ζεστό νερό το κόστος είναι υψηλότερο σε σχέση με το ποσό που θα πλήρωνε εάν το μοίραζε με τον σύντροφό του. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι το ζευγάρι δεν θα αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο ζωής του όταν συγκατοικήσει, μετακομίζοντας για παράδειγμα σε ένα πολύ ακριβότερο σπίτι.

Το ίδιο ισχύει και για το κόστος της προκαταβολής για ένα σπίτι, την αγορά επίπλων, συσκευών και άλλων πραγμάτων για το σπίτι. Εξάλλου, πολλές φορές τα ζευγάρια παίρνουν δώρα ή μετρητά όταν αρχίζουν να συγκατοικούν ή εάν επιλέξουν να παντρευτούν.

Οικονομικό μαξιλάρι

Εάν είναι κανείς αδέσμευτος και χάσει τη δουλειά του, τότε χάνει και το 100% του εισοδήματος του νοικοκυριού. Εάν όμως είναι σε σχέση ή παντρεμένος, τότε χάνεται ένα μέρος μόνο του οικογενειακού εισοδήματος.

Με άλλα λόγια, υπάρχει μία στήριξη, όσο ψάχνει μία άλλη δουλειά ή όσο προσπαθεί να εκκινήσει δική του επιχείρηση. Το ίδιο ισχύει και για οποιαδήποτε οικονομική αναποδιά, όπως για παράδειγμα εάν προκύψει ένα πρόβλημα υγείας.

Επιπλέον έξοδα σε ομαδικές εκδρομές

Σε εκδρομές και διακοπές, πολλές φορές ο λογαριασμός για ένα άτομο είναι υψηλότερος σε σχέση με τα ζευγάρια, καθώς επιβαρύνεται δυσανάλογα με τα επιπλέον έξοδα. Για παράδειγμα, ένα μονό δωμάτιο ξενοδοχείου μπορεί να είναι ακριβότερο από το 50% ενός διπλού δωματίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Τα ενοίκια φέρνουν πιο… κοντά τα ζευγάρια – Επισπεύδουν τη συγκατοίκηση

Διαχείριση οικονομικών από ανύπαντρα ζευγάρια – Οι βασικοί κανόνες συμβίωσης

Eίστε αγχωμένοι; Έξι ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν συζήσετε με τον σύντροφό σας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News