Business & Finance Τετάρτη 20/07/2022, 11:26
BUSINESS & FINANCE

Ιταλία: «Παράθυρο» αποκλιμάκωσης της κρίσης – Σήμα παραμονής από Ντράγκι

Ιταλία: «Παράθυρο» αποκλιμάκωσης της κρίσης – Σήμα παραμονής από Ντράγκι

Ο κυβερνητικός συνασπισμός του μπορεί να ξαναστηθεί, είπε ο Μάριο Ντράγκι κατά την πολυαναμενόμενη ομιλία του στη ιταλική Γερουσία, θέτοντας την στήριξη των κομμάτων ως όρο για να παραμείνει. Η δήλωση αυτή μετριάζει τις ανησυχίες ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός θα παραιτηθεί, βυθίζοντας την Ιταλία σε πολιτικό και οικονομικό χάος. Η είδηση δίνει ώθηση στις αγορές.

Τα ομόλογα και οι μετοχές δέχθηκαν βαρύ πλήγμα την περασμένη εβδομάδα, αφότου ο Ντράγκι δήλωσε την επιθυμία του να παραιτηθεί, γιατί δεν έχει τη στήριξη των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού του και ειδικά του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Τζουζέπε Κόντε.

Τα δύο κεντροδεξιά κόμματα, η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι και το Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έκαναν γνωστό το Σαββατοκύριακο ότι προτίθενται να παραιτηθούν, περιπλέκοντας τη λύση στο πολιτικό αδιέξοδο, που έχει εκτινάξει και το κόστος δανεισμού της Ιταλίας.

Όμως σήμερα, ο Μάριο Ντράγκι δήλωσε έτοιμος να ξαναχτίσει τον συνασπισμό του, λέγοντας ότι δεν μπορεί να αγνοήσει το κύμα υποστήριξης που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες. Τόνισε, όμως, ότι για να παραμείνει θα πρέπει να έχει τη στήριξη των κομμάτων. 

«Είναι τα κόμματα και εσείς οι βουλευτές έτοιμοι να ξαναχτίσουμε αυτή τη συμφωνία;», ρώτησε ο Ντράγκι στην ομιλία του, προσθέτοντας πως αυτό είναι που απαιτούν οι Ιταλοί.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Δέκα χρόνια μετά το «ό,τι χρειαστεί»: Η Ιταλία ξανά σε κρίση

Νέα κρίση στο ευρώ; Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

Ιταλία: Το τελευταίο στοίχημα του Ντράγκι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News