Business & Finance Κυριακή 3/07/2022, 07:44
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Τesla: Στα 254.695 αυτοκίνητα οι πωλήσεις της στο β’ τρίμηνο – Κατώτερες των προβλέψεων

Τesla: Στα 254.695 αυτοκίνητα οι πωλήσεις της στο β’ τρίμηνο – Κατώτερες των προβλέψεων

Η Τesla πώλησε 254.695 αυτοκίνητα παγκοσμίως στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου, βάζοντας τέλος στην ανοδική πορεία των δύο τελευταίων ετών, στη διάρκεια των οποίων η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων ανακοίνωνε πωλήσεις σε τριμηνιαία βάση υψηλότερες των προσδοκιών, καθώς το κλείσιμο του εργοστασίου της στη Σαγκάη λόγω Covid έπληξε την παραγωγή. 

Τα αποτελέσματα, τα οποία ανακοίνωσε η Tesla το Σάββατο, είναι κατώτερα των προβλέψεων που έκαναν λόγο για πωλήσεις 261.181 αυτοκινήτων, με βάση εκτιμήσεις αναλυτή του Bloomberg. Πρόκειται επίσης για νούμερο χαμηλότερο από τα 310.048 οχήματα που πώλησε η Tesla τους προηγούμενους τρεις μήνες, παρότι ξεπερνά τα 201.250 οχήματα του αντίστοιχου περυσινού τριμήνου. 

Ο αριθμός αυτός των πωλήσεών της εκπροσωπεί ρυθμό αύξησης της τάξης του 26,5% σε ετήσια βάση, με την Tesla να θέτει ωστόσο ως στόχο κατά μέσο όρο το 50% για τον ετήσιο ρυθμό αύξησης των πωλήσεών της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. 

Στην ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας αναφέρεται ότι η Tesla αντιμετωπίζει «αλυσιδωτές προκλήσεις στην αλυσίδα προσφοράς και κλείσιμο μονάδων της, παράγοντες που είναι εκτός του δικού της ελέγχου.    

Σε πτωτική πορεία

Οι παγκόσμιες πωλήσεις ήταν κατώτερες των προσδοκιών τα δύο τελευταία τρίμηνα

Πηγή: Ανακοινώσεις της εταιρείας

 

Τα στοιχεία της Tesla θεωρούνται βαρόμετρο για τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων διεθνώς, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία έχει το προβάδισμα στην αγορά.

«Πολύ δύσκολο τρίμηνο»

Ο διευθύνων σύμβουλος, Έλον Μασκ, προειδοποίησε ότι πρόκειται για ένα «πολύ δύσκολο τρίμηνο». Ωστόσο, ο Μασκ είχε πει στις αρχές του έτους ότι η παραγωγή στο τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα είναι «σημαντικά μεγαλύτερη» και ότι η Tesla θα καταφέρει να αυξήσει την παραγωγή της σε περισσότερα από 1,5 εκατ. οχήματα στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. 

Παρότι η Tesla δεν δίδει στοιχεία ξεχωριστά για την κάθε αγορά της, οι ΗΠΑ και η Κίνα αποτελούν ανέκαθεν τις μεγαλύτερες αγορές της. 

Τις τελευταίες ημέρες του τριμήνου, ενώ ο Μασκ απείχε από δηλώσεις στο Twitter, άλλα στελέχη της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής σχεδιασμού Franz von Holzhausen, είχαν παρουσία στα social media, προβάλοντας τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε πελάτες. 

Η Τesla θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου μετά το κλείσιμο της αγοράς στις 20 Ιουλίου, εν΄ωη ετήσια γενική συνέλευση των μετοχών θα γίνει στις 4 Αυγούστου.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Και όμως, ο Elon Musk δεν ίδρυσε την Tesla – Πού είναι σήμερα οι ιδρυτές της

Είστε αρκετά έξυπνοι για να δουλέψετε για τον Elon Musk; Απαντήστε αυτή την ερώτηση

Tesla: Μήνυση από πρώην εργαζόμενους για «μαζικές απολύσεις»

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News