Business & Finance Κυριακή 5/06/2022, 13:15
ΒUSINESS & FINANCE

Μarriott: Αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 25 χρόνια

Μarriott: Αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 25 χρόνια

Η αλυσίδα ξενοδοχείων Marriott ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Ρωσία μετά από 25 χρόνια, καθώς οι κυρώσεις της Δύσης καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της στη συγκεκριμένη αγορά. 

Η εταιρεία είχε κλείσει το γραφείο της στη Μόσχα και είχε παγώσει κάθε επενδυτική δραστηριότητα το Μάρτιο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, τα 22 ξενοδοχεία της στην χώρα ελέγχονται από τρίτους και παρέμειναν ανοικτά. 

Η Marriott ανακοίνωσε ωστόσο ότι η διακοπή των δραστηριοτήτων της στην Ρωσία είναι ιδιαίτερα περίπλοκη. 

«Θεωρούμε ότι οι νέοι περιορισμοί που επιβλήθηκαν από ΗΠΑ, Βρετανία και Ε.Ε. καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση των δραστηριοτήτων μας στην Ρωσία ή τη μέθοδο franchise ξενοδοχείων στην ρωσική αγορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η εταιρεία πάντως θα στηρίξει τους εργαζομένους της τόσο στην Ουκρανία όσο και στην Ρωσία να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας στον όμιλο Marriott εκτός των χωρών που έχουν επηρεαστεί από τη σύγκρουση. 

Η Marriott ακολουθεί το παράδειγμα των McDonalds, Starbucks και άλλων επιχειρήσεων που έχουν αποχωρήσει από την ρωσική αγορά τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις της Δύσης προσπαθούν να απομονώσουν οικονομικά την Ρωσία. 

Η Marriott δεν έδωσε στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο εξόδου της από την ρωσική αγορά. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Διαβάστε επίσης:

Lada: Πώς ένα σύμβολο της σοβιετικής εποχής άλλαξε χέρια για 1 ρούβλι

Μόσχα: Περίπου 200.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά

Άδεια καταστήματα: Πώς είναι η ζωή χωρίς Zara και McDonald’s στη Ρωσία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News