Business & Finance Πέμπτη 7/04/2022, 14:51
BUSINESS & FINANCE

Με ξενοδοχείο στη Μύκονο οι δύο «κολλητοί» του Αμπράμοβιτς

Με ξενοδοχείο στη Μύκονο οι δύο «κολλητοί» του Αμπράμοβιτς

Είναι οι δύο πιο στενοί συνεργάτες του Ρομάν Αμπράμοβιτς, δισεκατομμυριούχοι και βαρόνοι του χάλυβα. Οι Ρώσοι μεγιστάνες, Αλεξάντερ Αμπράμοφ και Αλεξάντρ Φρόλοφ, διαθέτουν μια εντυπωσιακή περιουσία που περιλαμβάνει ένα νησί στην Καραϊβική, γραφεία σε όλο το Λονδίνο και ένα ξενοδοχείο στη Μύκονο.

Σε έγγραφα που ήρθαν στη διάθεση του Guardian, αποκαλύπτεται ο πλούτος που έχουν συγκεντρώσει οι δύο κροίσοι και τα διάφορα ακριβά τους projects ανά τον κόσμο. Σε αυτά περιλαμβάνονται:

  • Ένα νησί στην Καραϊβική, το West Caicos, το οποίο θα μετατραπεί σε πολυτελές θέρετρο με παραθαλάσσιο χωριό, μπουτίκ ξενοδοχεία, γήπεδο γκολφ και λιμανάκι για τα σούπερ γιοτ των επισκεπτών.
  • Πρότζεκτ για ανακαίνιση της εκκλησίας All Souls, καθώς και αναδιαμόρφωση της γύρω περιοχής που βρίσκεται στην «καρδιά» του Λονδίνου. Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει απορριφθεί.
  • Η αγορά Shepherd’s Bush στο Λονδίνο, μέσω επένδυσης στην εταιρεία που σκοπεύει να αποκτήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο.
  • Γραφεία στο Λονδίνο, το Λέστερ και τη Γλασκώβη.
  • Γκολφ κλαμπ στην Πράγα, καθώς και η ανάπτυξη της περιοχής τριγύρω με κατοικίες, ξενοδοχείο και σπα.
  • Οικόπεδο και ξενοδοχείο στη Μύκονο, το οποίο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή με έναν ακόμη συνεργάτη. Σημειώνεται ότι το βρετανικό δημοσίευμα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πρότζεκτ στο νησί των ανέμων.
  • Γραφείο στην Clifford Street, έναν από τους πιο ακριβοθώρητους δρόμους στην περιοχή του Mayfair.
Με ξενοδοχείο στη Μύκονο οι δύο «κολλητοί» του Αμπράμοβιτς-1
Το σχέδιο για το νησί West Caicos στην Καραϊβική (φωτ. Decima)

Oι επενδύσεις των δύο συνεργατών του Αμπράμοβιτς στη Βρετανία ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια λίρες. Προηγουμένως είχαν κάνει επενδύσεις σε ιστορικές παμπ, εκ των οποίων μια που βρίσκεται στο Κάμντεν του Λονδίνου και θεωρείται «στέκι» της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Οι δύο Αλεξάντερ έχουν μαζί μερίδιο 29% στη ρωσική παραγωγό χάλυβα και άνθρακα Evraz, όπου ο Αμπράμοβιτς είναι βασικός μέτοχος με 28,6%.

Ο Αμπράμοφ είναι πρόεδρος του Evraz Group και ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας, η οποία εισήχθη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το 2005. Πήρε βραβείο από το ρωσικό κράτος σε τελετή το 2017, όπου και φωτογραφήθηκε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Με ξενοδοχείο στη Μύκονο οι δύο «κολλητοί» του Αμπράμοβιτς-2
O Αλεξάντερ Αμπράμοφ λαμβάνει βραβείο από τον Βλαντίμιρ Πούτιν (φωτ. ITAR-Tass News Agency/Alamy)

Οι δύο βαρόνοι του χάλυβα ελέγχουν τις επενδύσεις τους μέσω της Vollin Holdings, μιας εταιρείας με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους – πρόκειται για γνωστό φορολογικό παράδεισο.

Με τη σειρά της, τη διαχείριση των επενδύσεων της Vollin έχει η λονδρέζικη Kew Capital LLP, η οποία ιδρύθηκε μετά την εισαγωγή της Evraz στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Σημειώνεται ότι σε αντίθεση με τον Αμπράμοβιτς, ούτε ο Αμπράμοφ ούτε ο Φρόλοφ έχουν βρεθεί στο στόχαστρο κυρώσεων προς το παρόν.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Από ποιους και γιατί ζητά δανεικά ο Ρομάν Αμπράμοβιτς

Σούπεργιοτ Ρώσων ολιγαρχών που κατασχέθηκαν – Και αυτά που «την γλίτωσαν»

Αμπράμοβιτς: Πώς πλούτισε το ορφανό που πουλούσε πλαστικές πάπιες

Πώς έχουν διασκορπίσει τον πλούτο τους ανά τον κόσμο οι ολιγάρχες του Πούτιν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News