Business & Finance Τετάρτη 18/05/2022, 18:59
BUSINESS & FINANCE

Γιατί πρέπει να ανανεώνουμε συνέχεια το βιογραφικό;

Γιατί πρέπει να ανανεώνουμε συνέχεια το βιογραφικό;

Είτε ψάχνετε για δουλειά είτε όχι αυτή την περίοδο, είναι απαραίτητο να έχετε έτοιμο και ανανεωμένο το βιογραφικό σας.

Εάν σας καλέσουν ξαφνικά από μία εταιρεία για να σας προσφέρουν μία καλύτερη θέση ή ακόμη και τη θέση των ονείρων σας, θα είναι πολύ αργά για να ανανεώσετε το βιογραφικό σας, τονίζει στο CNBC ο Jeff Hyman, διευθύνων σύμβουλος της Recruit Rockstars. Και βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλετε να το ανανεώνετε κάθε μέρα, αλλά ενδεχομένως ανά τρεις ή τέσσερις μήνες.

Προσθήκη σημαντικών εξελίξεων

Ξεκινήστε κάνοντας τις εξής δύο ερωτήσεις στον εαυτό σας:

  • Ποια είναι τα σημαντικότερα επιτεύγματά μου αυτό το τρίμηνο;
  • Άλλαξε ο ρόλος μου; Και αν ναι πώς;

Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μπορεί να αλλάζουν από μήνα σε μήνα, ωστόσο με βάση αυτές μπορείτε να βλέπετε τις αλλαγές που συμβαίνουν στην εργασιακή σας ζωή. Επίσης, στο βιογραφικό σας θα πρέπει να ανανεώνονται και τυχόν βραβεία που λάβατε ή άλλου είδους αναγνώριση που πήρατε από την δουλειά σας, όπως νέες ευθύνες.

Φτιάξτε το βιογραφικό σας με βάση την επόμενη προαγωγή σας

Με το που φτιάξετε το βιογραφικό σας, μετά θα πρέπει να ελέγξετε τις περιγραφές για θέσεις που θα θέλατε να κυνηγήσετε στη συνέχεια. Σύμφωνα με τον Hyman θα εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις για το αμέσως επόμενο επαγγελματικό «σκαλί» και θα μπορέσετε να διαπραγματευτείτε πιο άνετα την προαγωγή σας στο μέλλον.

Δείτε χαρακτηριστικά προς βελτίωση

Με την ανανέωση του βιογραφικού σας είναι πιθανό να εντοπίσετε τομείς που θέλετε να βελτιώσετε ή χαρακτηριστικά που λείπουν. Μάλιστα, ενδέχεται να συνειδητοποιήσετε ακόμη και ότι η τρέχουσα θέση σας δεν σας γεμίζει. Στην περίπτωση αυτή μπορείτε να απευθυνθείτε στον προϊστάμενό σας, ώστε να αλλάξετε την καθημερινότητά σας στην δουλειά και να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Κάνατε κάποιο λάθος στη δουλειά; 5 τρόποι να το αντιμετωπίσετε

Τα πέντε λάθη που οδηγούν σε παραιτήσεις και απολύσεις

Ο ιδρυτής του LinkedIn αποκαλύπτει το μυστικό της επιτυχίας – Δεν είναι αυτό που νομίζετε

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News