Business & Finance Πέμπτη 5/05/2022, 22:50
BUSINESS & FINANCE

Τρία πράγματα που θα κάνουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει

Τρία πράγματα που θα κάνουν το βιογραφικό σας να ξεχωρίσει

Εάν βρίσκεστε σε φάση αναζήτησης δουλειάς, τότε κατά πάσα πιθανότητα ασχολείστε συνεχώς με το βιογραφικό σας. Είναι εξάλλου η πρώτη «γνωριμία» με τον νέο εργοδότη και εάν είναι καλογραμμένο ενδέχεται να σας δώσει προβάδισμα έναντι άλλων υποψηφίων.

Πώς όμως θα ξεχωρίσει το βιογραφικό σας σε σχέση με τα δεκάδες αν όχι εκατοντάδες άλλα που θα φτάσουν στο γραφείο του εργοδότη; Σύμφωνα με τον Jeff Hyman, διευθύνοντα σύμβουλο στην Recruit Rockstars, τρία είναι τα πράγματα στα οποία οφείλει να εστιάσει κανείς:

Μην καταγράφετε απλώς τις ευθύνες σας

Σύμφωνα με τον Hyman ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο βιογραφικό είναι να βάζουμε πολλές πληροφορίες. Ο ίδιος προτείνει ένα σύντομο βιογραφικό με bullets, όπου θα καταγράφονται λεπτομερώς τα αποτελέσματα που έχετε παρουσιάσει σε κάθε θέση και γενικά τα επιτεύγματά σας στη δουλειά. Σημειώνει ότι αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να περιγράφει κανείς τις αρμοδιότητες που είχε στην εκάστοτε θέση εργασίας.

Προσαρμογή ανάλογα με την θέση

Καλό θα ήταν στο βιογραφικό μας να αναφέρονται τολύαχιστον πέντε λέξεις κλειδιά, οι οποίες αναφέρονται και στην αγγελία για την συγκεκριμένη θέση. Ουσιαστικά ο Hyman τονίζει ότι θα πρέπει να προσαρμόζει κανείς το βιογραφικό του για κάθε δουλειά, στην οποία κάνει αίτηση.

Εστίαση στις δεξιότητες management

Σύμφωνα με τον Hyman μεταξύ των πιο δυσεύρετων στοιχείων είναι και οι ηγετικές ικανότητες. Πρόκειται μάλιστα για ένα χαρακτηριστικό, το οποίο ο ίδιος αναζητά ενεργά στα βιογραφικά και βέβαια εντός του χώρου εργασίας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Freelancing: Τα υπέρ και τα κατά του να είσαι το αφεντικό του εαυτού σου

Πόσο σημαντικό είναι το καλό ντύσιμο στο γραφείο

Γιατί οι νάρκισσοι είναι πετυχημένοι και τι μπορείτε να μάθετε από αυτούς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News