Business & Finance Τετάρτη 27/04/2022, 17:17
BUSINESS & FINANCE

Γιατί οι γυναίκες «οδηγούν» τη Μεγάλη Παραίτηση

Γιατί οι γυναίκες «οδηγούν» τη Μεγάλη Παραίτηση

Για τις εργαζόμενες, η Μεγάλη Παραίτηση τώρα αρχίζει. Σύμφωνα με έρευνα της Deloitte σε 5.000 γυναίκες, πάνω από τις μισές απάντησαν ότι σκοπεύουν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Ο κύριος λογος για αυτές που ψάχνουν νέα εργασία είναι τo burnout, καθώς οι περισσότερες αναφέρουν ότι αισθάνονται περισσότερο άγχος σήμερα σε σχέση με πέρσι. 

Τα ποσοστά αυτά ήταν μεγαλύτερα σε γυναίκες που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες, στις νέες μεταξύ 18 και 25 ετών, σε αυτές που δουλεύουν με μερική απασχόληση και σε αυτές σε θέσεις middle management.

Γενικά, μια στις τρεις γυναίκες πήρε άδεια από τη δουλειά της για λόγους ψυχικής υγείας και σχεδόν οι μισές ανέφεραν ότι η ψυχική τους υγεία είναι «κακή/πολύ κακή».

Αν και πολλοί εργοδότες έχουν προσπαθήσει να παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία, οι εργαζόμενες που συμμετείχαν στην έρευνα της Deloitte αναφέρουν ότι νιώθουν μεγαλύτερη απομόνωση ακόμα και σε υβριδικά περιβάλλοντα.

Μόνο το 10% των γυναικών από δέκα χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφερε ότι σκοπεύει να παραμείνει στην τωρινή τους δουλειά για παραπάνω από πέντε χρόνια. Ειδικα, οι γυναίκες που δεν ήταν σε διοικητικές θέσεις ήταν πιο πιθανό να αναζητήσουν μια νέα δουλειά μέσα σε δύο χρόνια.

Μόλις το 5% των γυναικών ανέφεραν ότι δεν ψάχνουν για νέα δουλειά, καθώς αισθάνονται υποστήριξη, ασφάλεια και ότι έχουν ευκαιρίες στην τωρινή τους εργασίας. Μόλις το 3% από αυτές τις γυναίκες ανέφερε ότι αισθάνεται burnout.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Μετά τη Μεγάλη Παραίτηση, έρχεται η Μεγάλη Απογοήτευση

Μήπως πρέπει να παραιτηθείτε; Πέντε σημάδια ότι η δουλειά σας είναι τοξική

Μετάνιωσες μετά την παραίτηση; 5 πράγματα που οφείλεις να σκεφτείς

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News