Business & Finance Πέμπτη 14/04/2022, 20:34
ΒUSINESS & FINANCE

Steinway Musical Instruments: Στο NYSE η κατασκευάστρια πιάνων με ιστορία 169 ετών

Steinway Musical Instruments: Στο NYSE η κατασκευάστρια πιάνων με ιστορία 169 ετών

Η εταιρεία σχεδιάζει να πωλήσει μετοχές της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκη, σύμφωνα με την αίτηση που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των ΗΠΑ. 

Η επενδυτική εταιρεία Paulson & Co. που συστήθηκε από τον δισεκατομμυριούχο Τζον Πόλσον, αγόρασε την εταιρεία κατασκευής πιάνων το 2013. Η εταιρεία έχει κατά καιρούς προσελκύσει αγοραστικό ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης της προσφοράς ύψους 1 δισ.δολαρίων από την κινεζική κρατική εταιρεία China Poly Group το 2016. 

Τα έσοδα από τη δημόσια εγγραφή θα διατεθούν σε μετόχους, συμπεριλαμβανομένου του Πόλσον, ο οποίος θα ελέγχει περισσότερο από το ήμισυ των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας μετά την εισαγωγή, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

Να σημειωθεί ότι οι δαπάνες για είδη πολυτελείας παρέμειναν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Steinway, με τις καθαρές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 30% σε ετήσια βάση το 2021 στα 538 εκατ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 14% στα 59 εκατ. δολάρια.

Και όσον αφορά τη μουσική, τα ονόματα των διασημοτήτων εξακολουθούν να μετρούν.

«Πολλοί σπουδαίοι της μουσικής έχουν υποστηρίξει την ποιότητα των οργάνων μας και χρησιμοποιούν προσωπικά τα όργανά μας στις πιο λαμπερές σκηνές», ανέφερε η εταιρεία στο ενημερωτικό δελτίο.

Ο Χένρι Ενγκλχαρντ Στεινγουέι ίδρυσε την εταιρεία σε μια σοφίτα του Μανχάταν το 1853. Τα εργοστάσιά της βρίσκονται στην Αστόρια των ΗΠΑ και στο Αμβούργο της Γερμανίας. Οι τιμές του πιάνου με ουρά κυμαίνονται από 60.000 έως 340.000 δολάρια, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Από τα ψηλά στα χαμηλά: Μία από τις πιο αποτυχημένες IPO της πανδημίας

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News