Business & Finance Παρασκευή 28/01/2022, 19:59
ΑΓΟΡΕΣ

Από τα ψηλά στα χαμηλά: Μία από τις πιο αποτυχημένες IPO της πανδημίας

Από τα ψηλά στα χαμηλά: Μία από τις πιο αποτυχημένες IPO της πανδημίας

Σε πολλαπλά μέτωπα χτυπήθηκε η Robinhood, η οποία εισήχθη για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο τον Ιούλιο του 2021. Όχι μόνον μειώθηκαν οι χρήστες κατά περίπου 8% από το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά παράλληλα ο μέσος όρος των εσόδων ανά χρήστη υποχώρησε αισθητά. Ως αποτέλεσμα οι απώλειες ήταν πολύ μεγαλύτερες από το προσδοκώμενο, ενώ το γενικευμένο κλίμα απαισιοδοξίας στις κεφαλαιαγορές σίγουρα επηρέασε την μετοχή της.

H Robinhood, μία online χρηματιστηριακή πλατφόρμα χωρίς προμήθεια, είχε βρεθεί στο επίκεντρο της επενδυτικής φρενίτιδας τον Μάρτιο του 2021 και είχε συγκεντρώσει χιλιάδες νέους χρήστες από την επέλαση του κορωνοϊού.

Μαζί με άλλες πολυαναμενόμενες IPOs από την επέλαση της πανδημίας, όπως του τεχνολογικού κολοσσού της Κίνας, Didi Global και της THG του Λονδίνου, η Robinhood μπήκε και επίσημα στη λίστα με τις πιο απογοητευτικές πορείες από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Και αυτό διότι έχει υποχωρήσει κατά 68% από τον περυσινό Ιούλιο. Μάλιστα μετά την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δ΄τριμήνου και τις μεγαλύτερες από το προσδοκώμενο ζημίες, η μετοχή υποχώρησε ακόμη περισσότερο, ανακάμπτοντας τελικά στα 12,19 δολάρια στη μέση της συνεδρίασης.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι οι εταιρείες που μπήκαν πέρυσι στην Wall Street υποχωρούν κατά μέσον όρο τουλάχιστον κατά 20%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι η Robinhood ήταν το μέσο των μικροεπενδυτών, στη «σταυροφορία» κατά των hedge funds και των στοιχημάτων για πτώση μετοχών όπως της GameStop. Συγκεκριμένα, εν μέσω της επενδυτικής φρενίτιδας και ενώ η μετοχή της GameStop είχε εκτροχιαστεί στην αρχή του 2021 φθάνοντας έως και το +1.600%, η Robinhood ανακοίνωσε ότι περιορίζει τις ημερήσιες συναλλαγές ανά επενδυτή σε συγκεκριμένες μετοχές (σε αυτές που οι τιμές τους είχαν εκτοξευθεί), προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους μικροεπενδυτές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Το 2022 έσκασε επιτέλους την φούσκα των meme stocks

Robinhood και Reddit: Πώς οι δύο πλατφόρμες άναψαν φωτιές στη Wall Street

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News