Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 16:32
BUSINESS & FINANCE

Siemens: Επαφές για πώληση της μονάδας logistics

Siemens: Επαφές για πώληση της μονάδας logistics

Νέα προσπάθεια για να «ξεφορτωθεί» τη μονάδα logistic καταβάλλει η Siemens AG, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.  Πρόκειται για τη Siemens Logistics GmbH, η οποία ειδικεύεται κυρίως στον κλάδο των αεροπορικών logistics. 

Οι επαφές με πιθανούς αγοραστές, προς ώρας, πραγματοποιούνται υπό καθεστώς μυστικότητας, με τις επίσημες διαπραγματεύσεις να τοποθετούνται για το α’ εξάμηνο του 2021. 

Σ’ αντίστοιχες επαφές είχε εμπλακεί η γερμανική εταιρεία και το 2014. Μάλιστα, ως κύριος αγοραστής είχε εμφανιστεί τότε μια ομάδα αμερικανικών funds, υπό τον Γουίλμπουρ Ρος. Ωστόσο, τελικά η Siemens έκανε πίσω, ακυρώνοντας την αγοραπωλησία.

Η αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για την Siemens Logistics φαίνεται ότι απορρέει από την αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται για υπηρεσίες logistics, στο πλαίσιο της εκτίναξης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Προς το παρόν, πάντως, όπως αναφέρουν ανώνυμες πηγές στο Bloomberg, οι επαφές βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο και δεν θεωρείται καθόλου βέβαιο ότι εμπλεκόμενες πλευρές θα καταλήξουν σε deal. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News