Business & Finance Τετάρτη 30/03/2022, 17:41
BUSINESS & FINANCE

Πρεμιέρα για το Moxy Hotels στο κέντρο της Αθήνας

Πρεμιέρα για το Moxy Hotels στο κέντρο της Αθήνας

Το ένατο άνοιγμα ξενοδοχείου της Marriott International στην Αθήνα πραγματοποιείται μεσω του Moxy Athens City, που άνοιξε τις πόρτες του. Το Moxy προσβλέπει να προσφέρει στους fun-hunters μια μοναδική ξενοδοχειακή εμπειρία, στην πόλη που συνδυάζει την αρχαία ιστορία, τη γεμάτη ζωντάνια σύγχρονη κουλτούρα και την έντονη κοινωνική ζωή.

Το Moxy Athens City βρίσκεται στην οδό Σταδίου, ένα κεντρικό σημείο εκκίνησης, από όπου ο επισκέπτης μπορεί να επισκεφθεί όλες τις ατραξιόν της πρωτεύουσας.

Το Moxy Athens City προσφέρει ένα πρωτότυπο check in στη reception – Bar Moxy, με το signature cocktail καλωσορίσματος «Got Moxy». Επίσης, διαθέτει μπαρ στο λόμπι με 24/7 self-service concept, όπου υπάρχουν σνακς, φρέσκοι χυμοί, καφές και ποτά. Το ξενοδοχείο έχει 200+1 δωμάτια, σχεδιασμένα και εξοπλισμένα με τεχνολογικές λύσεις και φωτισμούς led, που ενεργοποιούνται με την κίνηση, για μειωμένο ενεργειακό αποτύπωμα. Προσφέρουν φορητή συνδεσιμότητα που συμπληρώνεται με μεγάλες οθόνες HDTV και λειτουργία airplay.

Στα δωμάτια επιλέγεται μία ήσυχη χρωματική παλέτα, που κάνει αντίθεση με έντονα χρώματα σε έπιπλα και έργα τέχνης. Για μια διαφορετική εμπειρία μπορεί κανείς να επιλέξει τον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου, ο οποίος είναι διαθέσιμος είτε για διαμονή ως σουίτα, είτε ως χώρος για private events, με θέα στην Ακρόπολη και ολόκληρη την Αθήνα.

Πρεμιέρα για το Moxy Hotels στο κέντρο της Αθήνας-1

φωτ. Moxy

Τα αρχιτεκτονικά γραφεία Κοκκίνου-Κούρκουλα και Divercity Architects κατάφεραν να προσδώσουν δυναμισμό, καινοτομία και δημιουργικότητα στο ιστορικό Σαρόγλειο Μέγαρο, όπου άλλοτε στέγαζε τα δικαστήρια της Αθήνας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Moxy. Η εξωτερική όψη του ακινήτου αντλεί έμπνευση από το δώρο της Θεάς Αθηνάς στην πόλη: την ιερή ελιά.

Αξίζει να η χρυσή πιστοποίηση LEED του Moxy Athens City, καθώς πρόκειται για το πρώτο «πράσινο» ξενοδοχείο στην Ελλάδα που θα λάβει αυτή τη διάκριση.

Επίσης, σημειώνεται πως για το ξενοδοχείο δημιουργήθηκαν έντονα graffiti από τον Έλληνα street artist B., ενώ η διακόσμηση φέρει έντονα χρώματα και pop αναφορές.

Πίσω από αυτό το σύγχρονο έργο βρίσκονται εταιρείες DIMAND και η PRODEA Investments, καθώς και η EBRD, ενώ η SWOT Hospitality έχει αναλάβει το management του ξενοδοχείου.

Εκ μέρους της PRODEA Investments, o Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Άρις Καρυτινός επεσήμανε ότι «Μετά την πρώτη γεύση του Moxy brand που γνωρίσαμε μέσα από το Moxy Patra Marina, το πρώτο Moxy Hotel στη Μεσόγειο, ήρθε η ώρα για τη μητροπολιτική εκδοχή: το Moxy Athens City. To πιο trendy και γεμάτο ζωντάνια brand ξεκινά τη λειτουργία του στο πρώτο πράσινο ξενοδοχειακό κτήριο στην Ελλάδα και έρχεται να δώσει ένα ξεχωριστό στίγμα φιλοξενίας στον χάρτη της Αθήνας, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης. Δίνει έμφαση στη διάσταση τη αειφορίας, που είναι κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης της PRODEA, ενώ αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς σημαντικών, ποιοτικών επενδύσεών μας στον ξενοδοχειακό κλάδο, ο οποίος είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος, ειδικά στη χώρα μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της DIMAND Α.Ε., Δημήτρης Ανδριόπουλος: αναφέρει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Dimand συμβάλλει ενεργά στην ανανέωση του κέντρου της Αθήνας, με αυτή την μεγάλη επένδυση. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το Μετοχικό Ταμείο Στρατού/ΛΑΕΔ, τον Δήμο Αθηναίων, την EBRD, την Alpha Bank και τη Marriott International για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος και εκ των βασικών μετόχων της SWOT Hospitality, που έχει αναλάβει τη διαχείριση του Moxy Athens City, Πάνος Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Το Moxy Athens City ανήκει σε μια ειδική κατηγορία φιλοξενίας. Είμαστε περήφανοι που μας εμπιστεύτηκαν τη διαχείριση του νεότερου, πιο σύγχρονου και πιο προηγμένου τεχνολογικά ξενοδοχείου στην Αθήνα».

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Η Αθήνα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο – Ποιο ελληνικό νησί είναι η παγκόσμια «πρωτεύουσα» του nightlife

Καταλύματα – εστίαση: Βουτιά στον τζίρο και τις προκρατήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News