Business & Finance Τρίτη 8/03/2022, 18:30
BUSINESS & FINANCE

Jumbo: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία – Αύξηση 28% των πωλήσεων τον Φεβρουάριο

Jumbo: Συνεχίζεται η ανοδική πορεία – Αύξηση 28% των πωλήσεων τον Φεβρουάριο

Αύξηση 28% σε ετήσια βάση παρουσίασαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo κατά τον Φεβρουάριο 2022, ενώ συνολικά το πρώτο δίμηνο του έτους έκλεισε με θετικό πρόσημο.

Μέχρι στιγμής, η τάση που παρουσιάζει ο Μάρτιος του 2022 είναι εξαιρετικά θετική καθώς κατά τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι, σχεδόν όλο το δίκτυο των καταστημάτων στην Ελλάδα παρέμεινε κλειστό όπως και τα καταστήματα στη Βουλγαρία, που έμειναν κλειστά κατά περίπου το 1/3 του Μαρτίου. Συνολικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Jumbo, το 2022 είναι μία ακόμα χρονιά προκλήσεων τόσο από τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις της πανδημίας όσο και της αβεβαιότητας που γεννούν οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Ωστόσο, η ισχυρή και υγιής οικονομική θέση του Ομίλου στην συγκεκριμένη συγκυρία προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η διοίκηση εκτιμά ότι εάν επικρατήσουν οι τρέχουσες τάσεις, οι σωρευτικές πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2022 θα είναι ανοδικές κατά διψήφιο ποσοστό (+15%) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο. Επιπλέον, η απόφαση των αρχών να άρουν τους περιορισμούς στο λιανεμπόριο στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία μπορεί να βοηθήσουν τις πωλήσεις.

Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα:  

  • Ελλάδα: Τον Φεβρουάριο του 2022, το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα παρέμεινε ανοιχτό, χωρίς την επιβολή νέων περιορισμών.  
    Συνολικά για τον Φεβρουάριο 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας και χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές, παρουσίασαν αύξηση κατά 82% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2021 όπου 30 καταστήματα από τα 52 στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά κατά μεγαλύτερο μέρος του μήνα. 

Συνολικά για το πρώτο δίμηνο του 2022, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν  αύξηση κατά +16% περίπου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

  • Κύπρος: Όλα τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν χωρίς την επιβολή νέων  περιορισμών. Κατά συνέπεια, οι πωλήσεις κατά τον Φεβρουάριο του 2022 εμφανίζονται αυξημένες κατά +3,5% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό  μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στην Κύπρο για τους πρώτους δύο μήνες του 2022 είναι αυξημένες κατά +52% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
  • Βουλγαρία: Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με τους ίδιους αυστηρούς  περιορισμούς για το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου  κατέγραψαν μείωση κατά -25% περίπου τον Φεβρουάριο του 2022, σε σχέση με  τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία για τους  πρώτους δύο μήνες του 2022 είναι μειωμένες κατά -32% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
  • Ρουμανία: Τα καταστήματα συνέχισαν να λειτουργούν με τους ίδιους περιορισμούς.  Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν μείωση κατά -18% περίπου τον Φεβρουάριο του 2022, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Συνολικά οι  πωλήσεις στη Ρουμανία για τους πρώτους δύο μήνες του 2022 είναι μειωμένες  κατά -20% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Jumbo: Πτωτικά κινήθηκαν οι πωλήσεις τον Ιανουάριο

Jumbo: Αύξηση του τζίρου σχεδόν 20% το 2021

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News