Business & Finance Τετάρτη 2/02/2022, 15:27
BUSINESS & FINANCE

ΟΠΕΚ: Αυξάνει την παραγωγή το Μάρτιο – Συνεχίζονται οι δυσκολίες στην αγορά

ΟΠΕΚ: Αυξάνει την παραγωγή το Μάρτιο – Συνεχίζονται οι δυσκολίες στην αγορά

Σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου συμφώνησε για τον Μάρτιο ο ΟΠΕΚ+ ακολουθώντας το σχέδιο που είχε προγραμματίσει για το 2022. Έπειτα από σύντομη συνεδρίαση, οι 23 χώρες – πετρελαιοπαραγωγοί κατέληξαν σε αύξηση της παραγωγής στα 400.000 βαρέλια τον Μάρτιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚ+ είχε δρομολογήσει την ανάκαμψη της παραγωγής στα επίπεδα του 2019 μέσα στο έτος, εξ ου και συμφωνεί κάθε μήνα σε διαδοχικές αυξήσεις της παραγωγής. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η ομάδα του ΟΠΕΚ δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την αύξηση της παραγωγής για τον Ιανουάριο εξαιτίας μίας σειράς δυσκολιών, μεταξύ άλλων και εξαιτίας χαμηλών επενδύσεων.

Μέσα στον Ιανουάριο, οι τιμές του πετρελαίου άγγιξαν υψηλό επτά ετών στα 90 δολάρια το βαρέλι. Πολλοί φοβήθηκαν ότι ο μαύρος χρυσός θα φτάσει σε τριψήφια ποσά, καθώς φαινόταν πως ο ΟΠΕΚ+ αδυνατεί να ανταποκριθεί στην ανάκαμψη της ζήτησης παγκοσμίως μετά την επαννεκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι δυσκολίες στην επαναφορά της παραγωγής στα προ πανδημικά επίπεδα ρίχνουν μεγαλύτερο βάρος στις πετρελαιοπαραγωγούς του Κόλπου: την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράκ και το Κουβέιτ. Για τον λόγο αυτό, υπάρχουν ανησυχίες στον επενδυτικό κόσμο για το ενδεχόμενο να ανακύψουν νέες τοπικές αναταραχές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Το θαύμα ( ; ) της Βενεζουέλας – Τι έχει γίνει στη χώρα του Μαδούρο

Πετρέλαιο: Συνεχίζεται η ανοδική τάση και η πορεία για τον καλύτερο μήνα σε ένα έτος 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News