Business & Finance Δευτέρα 14/12/2020, 08:45
BUSINESS & FINANCE

Kίνα: «Καμπάνα» σε Alibaba και Tencent

Kίνα: «Καμπάνα» σε Alibaba και Tencent

Πρόστιμο, ύψους 500.000 γιουάν(76.500 δολαρίων), επέβαλαν οι ρυθμιστικές αρχές της Κίνας στην Alibaba Group Holding και σε τμήμα της Tencent Holdings, κρίνοντας ότι δεν συμμορφώθηκαν με τους κανονισμούς περί αντιμονοπωλιακής πολιτικής αναφορικά με προηγούμενες συμφωνίες εξαγορών.

Συγκεκριμένα, η Alibaba έπρεπε να ζητήσει την έγκριση της Κρατικής Αρχής Ρύθμισης των Αγορών προτού αυξήσει το μερίδιό της στην αλυσίδα πολυκαταστημάτων Intime Retail Group στο 73,79% το 2017. Αντιστοίχως, οι αρχές επέβαλαν προστιμο 500.000 γιουάν στην China Literature, τμήμα ηλεκτρονικών βιβλίων της Tencent, για την εξαγορά της New Classics Media το 2018. Οι δύο συμφωνίες δεν θεωρείταί ότι αντιβαίνουν στους κανονισμούς περί αντι-μονοπωλιακής πολιτικής.

Τα πρόστιμα εντάσσονται στην ευρύτερη στρατηγική των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών να ασκήσουν αυστηρότερη εποπτεία στις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες της Κίνας, εφαρμόζοντας νέο πλαίσιο αντι-μονοπωλιακής πολιτικής. Το Πεκίνο παρουσίασε τον Νοέμβριο κανόνες για την προστασία του θεμιτού ανταγωνισμού, περιορίζοντας συμμαχίες που παραγκωνίζουν μικρότερους παίκτες, υιοθετώντας πιο αυστηρή στάση απέναντι σε αντι-ανταγωνιστική συμπεριφορά.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News