Business & Finance Σάββατο 12/12/2020, 12:03
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η πλατφόρμα e-katanalotis στην υπηρεσία των καταστημάτων χωρίς e-shop

Η πλατφόρμα e-katanalotis στην υπηρεσία των καταστημάτων χωρίς e-shop

Δωρεάν θα είναι τα μηνύματα για τους καταστηματάρχες που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η πλατφόρμα θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα. 

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα θα μπορούν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή πλατφόρμα e-katanalotis του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τις παραγγελίες μέσω click away.

Οπως εξήγησε, η πλατφόρμα του υπουργείου θα λειτουργεί ως ενδιάμεσος για την επικοινωνία μεταξύ καταναλωτή και εμπόρου. Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα μήνυμα με τον αριθμό παραγγελίας και ο έμπορος θα στέλνει αντίστοιχα το δικό του. 

Θα ταυτοποιείται ο αριθμός παραγγελίας και μέσω της πλατφόρμας θα πηγαίνει στον καταναλωτή το sms για να μετακινηθεί και να παραλάβει το εμπόρευμα που έχει παραγγείλει. Οπότε, το SMS που θα έπρεπε να στείλει η επιχείρηση στον πελάτη θα είναι δωρεάν, μέσω της πλατφόρμας e-katanalotis.

Όσον αφορά στις μετακινήσεις τόνισε ότι για να παραλάβουμε την παραγγελία μας θα μπορούμε να κινούμαστε εντός της ίδιας περιφέρειας.

Το click away έχει προκαλέσει αντιδράσεις 

Αντιδράσεις προκαλούν στην αγορά οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για γιορτές με κλειστά μαγαζιά και λειτουργία του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away. Ο επιχειρηματικός κόσμος αναγνωρίζει μεν ότι τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας, αφού η πανδημία δεν υποχωρεί, όμως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών υπολογίζει ότι μόνο το 10% των επιχειρήσεων μπορεί να λειτουργήσει με αυτό τον τρόπο. 

Η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι η πλατφόρμα του e- katanalotis θα δώσει σε αρκετούς κάποια λύση. Ωστόσο αναγνωρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστηθεί η κανονική λειτουργία της χώρας και οι απώλειες στον τζίρο των εορτών θα είναι σημαντικές. Στόχος είναι μέσα από τον 5ο και 6ο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής να στηριχθούν όσοι θα δεχθούν το πλήγμα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News