Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 15:19
BUSINESS & FINANCE

Βρετανία: Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης από το 1973

Αφότου συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 10% πέρυσι, η βρετανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,5% το 2021

Βρετανία: Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης από το 1973

Με τους υψηλότερους ρυθμούς από το 1973 θα αναπτυχθεί η βρετανική οικονομία φέτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Rishi Sunak, παρουσιάζοντας τον νέο κρατικό προϋπολογισμό.

Αφότου συρρικνώθηκε σχεδόν κατά 10% πέρυσι, η βρετανική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 6,5% το 2021, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για 4%.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson είπε ότι ο προϋπολογισμός «θα διασφαλίσει ότι τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται σε βιώσιμο μονοπάτι».

Πάντως, η βρετανική οικονομία δεν αποκλείεται να εμφανίσει ακόμα υψηλότερη ανάπτυξη, καθώς η Τράπεζα της Αγγλίας έχει ανακοινώσει στόχο για 7,25%.

Για το 2022, ο υπουργός Οικονομικών προέβλεψε αύξηση του ΑΕΠ κατά 6%, με τη βρετανική οικονομία να επιστρέφει στα προ-κορωνοϊού επίπεδα έως τα τέλη του έτους. Ο πληθωρισμός αναμένεται στο 4% του χρόνου, με την ανεργία να κορυφώνει στο 5,2%, πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα όπου βρέθηκε στις προηγούμενες υφέσεις.

Διαβάστε επίσης: Βρετανία: Αύξηση στον κατώτατο μισθό για 2 εκατ. εργαζόμενους

Ανάμεσα στα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός είναι το τέλος του «παγώματος» των μισθών στο δημόσιο, η αύξηση του κατώτατου μισθού και δαπάνες σχεδόν 31 δισ. στερλινών.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News