Business & Finance Τρίτη 26/10/2021, 12:36
BUSINESS & FINANCE

Mastercard: Ενσωματώνει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών της

Συνεργάζεται με την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Bakkt

Mastercard: Ενσωματώνει υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων στο δίκτυο πληρωμών της

Σημαντική ώθηση πρόκειται να λάβει η οικονομία του crypto, καθώς η Mastercard θα δώσει σε χιλιάδες τράπεζες και εκατομμύρια εμπόρους που χρησιμοποιούν το δίκτυο πληρωμών της την ευκαιρία να ενσωματώσουν τα κρυπτονομίσματα στα προϊόντα τους.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η κίνηση θα περιλαμβάνει τα bitcoin wallets, τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που εξασφαλίζουν επιβραβεύσεις σε crypto και επιτρέπουν στον χρήστη να ξοδεύει ψηφιακά νομίσματα, καθώς και τα προγράμματα πόντων, όπου οι πόντοι που κερδίζει κάποιος από αεροπορικές εταιρείες ή ξενοδοχεία μπορούν να μετατραπούν σε bitcoin.

Διαβάστε επίσης: Θα πληρώνουμε τον καφέ μας με bitcoin; Tι απαντά η Mastercard στο «MR»

Για να το κάνει, η Mastercard συνεργάζεται με την Bakkt, μία εταιρεία κρυπτονομισμάτων που πρόσφατα αποσχίστηκε από την Intercontinental Exchange.

«Οι συνεργάτες μας, είτε είναι τράπεζες, fintechs ή έμποροι, μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους τη δυνατότητα να πληρώσουν, να πουλήσουν  και να κατέχουν κρυπτονομίσματα μέσω της ενσωμάτωσης της πλατφόρμας της Baktt», είπε στο CNBC η Σέρι Χέιμοντ, της Mastercard.

Η κίνηση αυτή της Mastercard θα διευρύνει σημαντικά τους τρόπους με τους οποίους οι Αμερικανοί μπορούν να κερδίζουν και να ξοδεύουν bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Η Mastercard διαχειρίζεται ένα παγκόσμιο σύστημα πληρωμών στο οποίο υπάρχουν 2,8 δισεκατομμύρια κάρτες της σε κυκλοφορία, ενώ διατηρεί σχέσεις με περισσότερους από 20.000 χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στον κόσμο. 

Στόχος της εταιρείας είναι, όπως είπε η Χέιμοντ, να καλύψει τη ζήτηση που διαπιστώνει ότι υπάρχει από τους πελάτες της για τέτοιες υπηρεσίες, χωρίς να αναγκαστεί να τους «σπρώξει» προς τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων.

Η μετοχή της Bakkt, η οποία άρχισε να διαπραγματεύεται την περασμένη εβδομάδα ως αυτόνομη εταιρεία, εκτινάχθηκε κατά 234% με τη δημοσίευση της είδησης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News