Business & Finance Πέμπτη 14/10/2021, 11:54
BUSINESS & FINANCE

Ο Mr. Big Short βρήκε την επόμενη φούσκα

Ο Mr. Big Short βρήκε την επόμενη φούσκα

Ο Michael Burry έγινε γνωστός από το τεράστιο trade του κατά της στεγαστικής πίστης, το οποίο γράφτηκε στην ιστορία μέσω του βιβλίου (που στη συνέχεια έγινε και ταινία), «The Big Short». Τώρα, φλερτάρει με την ιδέα να σορτάρει μία  νέα φούσκα.

«Οκ, δεν το έχω ξανακάνει αυτό ποτέ. Πώς σορτάρει κανείς ένα κρυπτονόμισμα;», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, ζητώντας πληροφορίες για τα διαδικαστικά και τεχνικά ζητήματα του short επί των κρυπτονομισμάτων.

«Σε τόσο ευμετάβλητες καταστάσεις, συνήθως πιστεύω ότι είναι καλύτερο να μην σορτάρει κανείς. Αλλά λέω δυνατά τις σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλό», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης: Jamie Dimon: Η επένδυση του 1 τρισ. που «δεν αξίζει τίποτα»

Ο Burry στη συνέχεια έσβησε το tweet, κάτι που συνηθίζει να κάνει, αφού όπως εξηγεί, δεν θέλει ο λογαριασμός του να γίνεται «όχημα» για τη διαφήμιση όλων εκείνων που απαντούν στα tweets του για να κερδίσουν κάτι από τη μεγάλη δημοτικότητά του.

Διαβάστε επίσης: Πόσοι Έλληνες έχουν στην κατοχή τους κρυπτονομίσματα

«Τα bots του crypto και των memes απαντούν στους μεγάλους λογαριασμούς πολύ μαζικά για τη διαφήμιση. Όταν σβήνω τα tweets, τους αποκρούω. Όταν κάνω τον λογαριασμό μου private αποκτώ εργαλεία για να τους αποθαρρύνω», εξήγησε ο Burry. Και πρόσθεσε: «Όμως είναι συνταρακτική, αυτή η ‘θρησκεία’ των πραγματικών και των fake ανθρώπων.  Η κερδοσκοπία πιθανότατα ξεπερνά ό,τι έχουμε δει στην ιστορία».

Ο Burry έχει επικρίνει κατ΄ επανάληψη τα κρυπτονομίσματα φέτος, προειδοποιώντας ότι το bitcoin είναι μία «κερδοσκοπική φούσκα» η οποία τροφοδοτείται από τεράστιες ποσότητες δανεισμού και είναι ευάλωτη στις διαθέσεις των κυβερνήσεων.  

Διαβάστε επίσης: Ο Τζορτζ Σόρος μπήκε στο bitcoin – «Έχει περάσει στο mainstream»

Ο διαχειριστής έχει συγκρίνει τον ενθουσιασμό γύρω από το bitcoin και τα meme stocks με τη φούσκα των ακινήτων στα μέσα του 2000 και με το dot-com bubble. «Ο κερδοσκοπικός πυρετός τα έχει φέρει σε παράλογα ύψη, η πτώση από τα οποία θα είναι δραματική και επώδυνη», έχει πει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News