Business & Finance Τρίτη 12/10/2021, 10:24
ΑΓΟΡΕΣ

Jamie Dimon: Η επένδυση του 1 τρισ. που «δεν αξίζει τίποτα»

Jamie Dimon: Η επένδυση του 1 τρισ. που «δεν αξίζει τίποτα»

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, δεν έχει ποτέ κρύψει την επιφυλακτικότητα έως αντιπάθεια για εναλλακτικές επενδύσεις υψηλού ρίσκου. Οι επιθέσεις του είναι συχνές, ειδικά κατά των κρυπτονομισμάτων και του Bitcoin, στο οποίο δεν βρίσκει κανένα νόημα και καμία αξία. Δεν μπορεί κατά τη γνώμη του να λειτουργήσει ως παραδοσιακό μέσο πληρωμής εξηγεί, αλλά ούτε μπορεί να θεωρηθεί εμπόρευμα αντίστοιχο του χρυσού ή άλλων πολύτιμων και βασικών μετάλλων. 

Όλα αυτά την ώρα που η τιμή του Bitcoin έχει σπάσει το φράγμα των 57.500 δολαρίων και η χρηματιστηριακή αξία του έχει αγγίξει και πάλι το 1 τρισ. δολάρια. 

«Προσωπικά θεωρώ ότι είναι εντελώς άχρηστο, δεν έχει καμία αξία» τόνισε ο Dimon σε συνέντευξή του στο CNBC. «Οι πελάτες μας διαφωνούν μαζί μου, αλλά δεν αυτό δεν μου κάνει καμία διαφορά» συνέχισε. «Είναι ενήλικες. Επομένως εάν θέλουν να αγοράσουν Bitcoin, μπορούμε να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν πιο καθαρή πρόσβαση». 

Διαβάστε ακόμη: Ο Τζορτζ Σόρος μπήκε στο Bitcoin

Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο η JPMorgan Chase άρχισε να προσφέρει σε πελάτες της μονάδας διαχείρισης πλούτου πρόσβαση σε funds, που επενδύουν σε κρυπτονομίσματα. Έχει δε από πέρυσι δημιουργήσει μία νέα ομάδα για blockchain projects. 

Ο Dimon πάντως εξακολουθεί να συμβουλεύει τους επενδυτές να μην «ποντάρουν σε κάτι που ήδη θεωρείται παράνομο σε χώρες όπως η Κίνα» όσο και εάν βλέπουν την κεφαλαιοποίησή του να εκτινάσσεται στα ύψη. 

moneyreview.gr  

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News