Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 20:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαϊάμι: Μέρος του μισθού σε Bitcoin – Μέχρι το τέλος του μήνα το αίτημα στην πολιτεία

Μαϊάμι: Μέρος του μισθού σε Bitcoin – Μέχρι το τέλος του μήνα το αίτημα στην πολιτεία

To Μαϊάμι θα επιταχύνει ρυθμούς για τη διαδικασία πληρωμής των δημοσίων υπαλλήλων σε Bitcoin, ενισχύοντας το ρόλο ολόκληρης της πολιτείας ως κέντρου για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Όπως επεσήμανε στο Bloomberg ο δήμαρχος του Μαϊάμι, Francis Suarez, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει υποβληθεί η σχετική πρόταση, ώστε οι εργαζόμενοι να πληρώνονται σε Bitcoin. Επόμενο βήμα θα είναι η χρήση των bitcoin για πληρωμή προστίμων ή ακόμη και για καταβολή φόρων, στην περίπτωση που το επιτρέψει η πολιτεία.

Στην αρχή του έτους, μάλιστα, οι δημοτικοί σύμβουλοι ενέκριναν την πρόταση του δημάρχου για εύρεση ειδικού φορέα, ο οποίος θα προσέφερε τη δυνατότητα για καταβολή μέρους του μισθού σε Bitcoin.

H πρωτεύουσα των κρυπονομισμάτων

Παρότι το κρυπτονόμισμα είναι εξαιρετικά ασταθές και παρουσιάζει τεράστιες διακυμάνσεις, ο Suarez υποστηρίζει ότι η πολιτεία της Φλόριντα θα πρέπει να επιτρέψει τη χρήση του bitcoin και στους ισολογισμούς της πόλης. Προς το παρόν, οι νόμοι της πολιτείας δεν επιτρέπουν την κατοχή και χρήση κρυπτονομισμάτων από τους δήμους.

«Είναι υψηλή προτεραιότητα για εμένα, διότι θέλω να διαφοροποιηθούμε ως η πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ και στον κόσμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Suarez.

Τον Αύγουστο ιδρύθηκε η MiamiCoin, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση , η οποία δημιουργεί κρυπτονομίσματα για δήμους. Όσοι εξορύσσουν (mine) κρυπτονομίσματα από τους προσωπικούς τους υπολογιστές μέσω αυτής της οργάνωσης κερδίζουν ένα ποσοστό του κρυπονομίσματος που δημιούργησαν και το υπόλοιπο ποσοστό διοχετεύεται σε κάποια πόλη. Μάλιστα, η MiamiCoin χορήγησε περίπου 7,1 εκατ. δολάρια στο Μαϊάμι στο τέλος Αυγούστου.

Πηγή: Business Insider

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News