Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 14:16
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον

Έως και το 80% της διαλογής των δεμάτων γίνεται από τα ρομπότ

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον

Δουλειά έπιασαν 55 μικρά, τετράτροχα ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στην Αθήνα.

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον-1

Τα κίτρινα ρομπότ μπορούν να σκανάρουν τον ταχυδρομικό κώδικα, να ζυγίσουν το πακέτο και με την καθοδήγηση αισθητήρων, να τα ρίχνουν τους ταχυδρομικούς σάκους που έχουν στηθεί γύρω από την πλατφόρμα τους.

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον-2

Τα ρομπότ εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακής αναδιάρθρωσης των ΕΛΤΑ, που έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό των πακέτων από το online shopping της εποχής του κορωνοϊού.

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον-3

«Έως πρόσφατα, η διαλογή γινόταν στο χέρι, απαιτούσε πολύ χρόνο, γίνονταν συχνά λάθη, τα οποία προκαλούσαν καθυστερήσεις στις παραδόσεις για τους πελάτες μας και αυξημένο κόστος για την εταιρεία», είπε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον-4

Σήμερα, έως και το 80% της διαλογής των δεμάτων γίνεται από τα ρομπότ, με αποτέλεσμα η διαδικασία να γίνεται έως και τρεις φορές γρηγορότερα, διασφαλίζοντας παράδοση την επόμενη ημέρα.

ΕΛΤΑ: Τα κίτρινα ρομπότ επί το έργον-5

Τα ρομπότ μπορούν να χειριστούν έως και 168.000 δέματα, με βάρος έως 15 κιλών την ημέρα και θέλουν φόρτιση μόλις πέντε λεπτών κάθε τέσσερις ώρες.

«Ο στόχος δεν είναι να αντικαταστήσουμε τους εργαζόμενους με ρομπότ, αλλά να ενισχύσουμε τις ανθρώπινες δυνάμεις και να τις κάνουμε πιο αποδοτικές», σημειώνει ο κ. Κωνσταντόπουλος.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News