ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πώς θα εφαρμοστεί το «δώρο» των 50 GB για τους νέους

Πώς θα εφαρμοστεί το «δώρο» των 50 GB για τους νέους

Από τις 11 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμη η δωρεάν προσφορά δεδομένων 50 GB στο κινητό για νέους ηλικίας από 15 έως 17 ετών που έχουν πραγματοποιήσει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Η προσφορά των δεδομένων είχε ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για τη στήριξη των νέων. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, θα απαιτείται η υποβολή αίτησης μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr με ταυτοποίηση στοιχείων μέσω Taxisnet και την υποβολή του ΑΜΚΑ του δικαιούχου. Τα ίδια στοιχεία απαιτούνται και κατά την υποβολή της αίτησης στο ΚΕΠ.

Σε μία ημέρα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο δικαιούχος θα λαμβάνει SMS για την ενεργοποίηση του «πακέτου» των 50GB που πιστώνεται από τον πάροχο τηλεπικοινωνιών (Cosmote, Vodafone, Wind) και θα διαρκεί πέντε μήνες.

«Πρόκειται για επέκταση της φιλοσοφίας που ξεκίνησε με το Freedom pass» ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης. Σχετικά με το Freedom Pass, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 370.146 νέοι έχουν εκδώσει το Freedom pass. Όταν ανακοινώθηκε το μέτρο 130.000 νέοι είχαν εμβολιαστεί, αριθμός που σήμερα ανέρχεται σε 506.968 σε σύνολο 973.575 νέων. Το μέτρο χρηματοδοτείται από το Δημόσιο.

Όφελος €68 εκατ. από τις αλλαγές στα τέλη κινητής

Εν τω μεταξύ η κατάργηση των τελών κινητής, από 1η Ιανουαρίου 2022, για τους νέους ηλικίας έως και 29 ετών και η μείωσή τους στο 10% για όλους τους υπόλοιπους συνδρομητές, αντιστοιχεί σε αθροιστικό όφελος, δηλαδή σε μείωση κόστους 68 εκατ. ευρώ, για τους καταναλωτές, όπως ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Κ.Πιερρακάκης σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. 

Η διάταξη, που θα επιτρέψει την εφαρμογή του μέτρου, έχει, ήδη, κατατεθεί στη Βουλή, με το όφελος να είναι από 2% έως 10% ανά μηνιαίο λογαριασμό. Διαβάστε περισσότερα εδώ. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News