Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 18:41
BUSINESS & FINANCE

Οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες για επενδύσεις

Οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες για επενδύσεις

Οι εφαρμογές χρηματιστηριακών συναλλαγών έχουν απλοποιήσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές και τα χρηματιστήρια με αποτέλεσμα να ενθαρρύνουν και να προσελκύουν τεράστιο όγκο ενδιαφερόμενων επενδυτών. Οι εν λόγω εφαρμογές γίνονταν τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δημοφιλείς, ωστόσο το 2020 και ιδίως το 2021 εν μέρει λόγω των lockdown παγκοσμίως προσέλκυσαν ιστορικά υψηλό αριθμό. Σύμφωνα με στοιχεία της Buy Shares, οι δημοφιλέστερες εφαρμογές ήταν η Robinhood, η Webull, η Fidelity Investments η E*Trade και η eToro.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι χρήστες των δημοφιλέστερων εφαρμογών βρίσκοντια στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Buy Shares, οι Ευρωπαίοι παραμένουν διστακτικοί απέναντι στις χρηματιστηριακές πλατφόρμες. 

Η Robinhood όχι μόνο κατέκτησε την κορυφή της λίστας ως πιο δημοφιλούς εφαρμογής επενδύσεων, αλλά κατέγραψε και διπλάσιο αριθμό ενεργών χρηστών ανά μήνα σε σχέση με την αμέσως επόμενη Webull. Ειδικότερα, η εφαρμογή το πρώτο εξάμηνο του 2020 είχε περίπου 4,3 εκατ. μηνιαίους χρήστες, αλλά το νούμερο αυτό εκτοξεύθηκε το πρώτο μισό του τρέχοντος έτους, καθώς υπερέβη τους 9 εκατομμύρια χρήστες το Μάιο. Κατά μέσον όρο, η εφαρμογή σημείωνε τον Ιούλιο 7,3 εκατ. ενεργούς χρήστες ανά μήνα, 70% υψηλότερο νούμερο σε σχέση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους. Ακολουθεί η Webull με 2,7 ενεργούς χρήστες ανά μήνα, πολύ χαμηλότερο σε σχέση με τη Robinhood. Ωστόσο, η εταιρεία σημείωσε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε ετήσια βάση, που ανέρχεται σε 265%.

Οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες για επενδύσεις-1

Οι τέσσερις εφαρμογές επενδύσεων που ακολουθούν κατέγραψαν συνολικά σχεδόν τον ίδιο αριθμό downloads με τη Robinhood, δηλαδή 11,6 εκατομμύρια φορές. Ειδικότερα, η Webull είχε 5,6 εκατ. downloads, η eTorο 3,3 εκατ., η Fidelity Investments 1,9 εκατ. και η TD Ameritrade 1,2 εκατ. downloads.

Οι δημοφιλέστερες πλατφόρμες για επενδύσεις-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News