Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 15:51
BUSINESS & FINANCE

Οικονομικά αποτελέσματα Deloitte: Αύξηση εσόδων χάρη στα τμήματα επιχειρηματικών συμβουλών

Η πανδημία έδωσε ώθηση

Οικονομικά αποτελέσματα Deloitte: Αύξηση εσόδων χάρη στα τμήματα επιχειρηματικών συμβουλών

Αυξημένα έσοδα παγκοσμίως παρουσίασε η Deloitte ιδίως χάρη στις επιχειρηματικές συμφωνίες που συνήφθησαν το τελευταίο έτος ως αποτέλεσμα της πανδημίας. Ο όμιλος κατέγραψε αύξηση εσόδων κατά 5,5% στα 50,2 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση (μέχρι το Μάιο του 2021), ενώ ενίσχυσε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 3,2%. Συνολικά, στελεχώνει περισσότερους από 345 εργαζομένους.

Τεράστια ήταν η άνθιση στον κλάδο χρηματοοικονομικών συμβουλών εξαιτίας στην υψηλή ζήτηση για επιχειρηματικές οδηγίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης, η άνθιση οφείλεται και στην αύξηση των συγχωνεύσεων και εξαγορών στο τέλος του 2020 και την αρχή του 2021. Τα έσοδα στον συγκεκριμένο κλάδο της Deloitte αυξήθηκαν κατά 13 % την ίδια περίοδο. Η πολυεθνική δήλωσε ότι η μονάδα συμβούλευσε χιλιάδες επιχειρηματίες, οι οποίοι ήθελαν καθοδήγηση λόγω της πανδημίας.

Επίσης αξιοσημείωτη ήταν η άνθιση στους κλάδους επαγγελματικών υπηρεσιών της Deloitte λόγω της ζήτησης για αναδιάρθρωση επιχειρήσεων, οι οποίες αναζητούσαν συμβουλές για την διαπραγμάτευση των χρεών τους και την εκποίηση των μονάδων τους. Ειδικότερα, οι πελάτες των επαγγελματικών υπηρεσιών συνεισέφεραν σχεδόν στο ένα τρίτο (27%) των συνολικών εσόδων της Deloitte.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News