Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 09:48
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει οριζόντια κατά κανένα τρόπο

Αδ. Γεωργιάδης: Η οικονομία δεν πρόκειται να ξανακλείσει οριζόντια κατά κανένα τρόπο

Η οικονομία και η ζωή μας δεν πρόκειται να κλείσουν οριζόντια ξανά κατά κανένα τρόπο, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τονίζοντς πως η πανδημία εμφανίζει «κάποιες τάσεις αποκλιμάκωσης» κάτι που δείχνει ότι «τα μέτρα μας αποδίδουν». 

«Δυστυχώς αυτή η αποκλιμάκωση συνοδεύεται καθημερινά με πολλούς θανάτους ανεμβολίαστων συμπολιτών μας. Πονάω ξερώντας ότι αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν, άλλα έπεσαν θύματα συνωμοσιολογίας» πρόσθεσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ και τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι όταν την περασμένη Τρίτη ανακοινώθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ διπλάσιος ρυθμός ανάπτυξης του αναμενομένου, «στην αντιπολίτευση είχαν περίπου λιποθυμήσει».

«Ποιο ήταν το σχόλιό τους; ‘Αυτό σε τι αφορά τους Έλληνες πολίτες;’ Η γραμμή άμυνας ήταν ότι δεν τους άφορα… Το Σαββάτο ο Μητσοτάκης εξήγησε απλά το μείζον όταν η οικονομία, οι επενδύσεις, οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλύτερα του αναμενόμενου δε θα κερδίζει μόνο ο επιχειρηματίας στο τέλος όλοι οι Έλληνες έχουν να εισπράξουν» πρόσθεσε. 

«Στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν κερδίζουν όλοι οι Έλληνες;» διερωτήθηκε ενώ χαρακτήρισε «κορυφαίο μέτρο, που έχει περάσει λίγο στα ψιλά» το κίνητρο για τις συγχωνεύσεις των επιχειρήσεων με flat tax 15% για τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News