Business & Finance Πέμπτη 2/09/2021, 14:10
BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Πρόστιμο 25 εκατ. ευρώ για φορολογική απάτη

JP Morgan: Πρόστιμο 25 εκατ. ευρώ για φορολογική απάτη

Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan συμφώνησε για την καταβολή 25 εκατ. ευρώ για υπόθεση φορολογικής απάτης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου εισαγγελέα που ανέλαβε την υπόθεση εκ μέρους του γαλλικού κράτους. Πρόκειται για μία δικαστική διαμάχη η οποία ξεκίνησε το 2012 και σήμερα έληξε με τον συμβιβασμό για καταβολή προστίμου στο γαλλικό κράτος.

Ειδικότερα, οι εισαγγελικές αρχές είχαν κινητοποιηθεί το 2012, διότι υπήρχαν υποψίες έναντίον της JP Morgan ότι υποβοηθούσε υψηλόβαθμα στελέχη της επενδυτικής εταιρείας Wendel να κρύψουν περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ από τις γαλλικές φορολογικές αρχές το 2007 και το 2008. H υπόθεση οδηγήθηκε στα δικαστήρια το 2016 λόγω της πολυπλοκότητας της φορολογικής απάτης.

Οι ενστάσεις που υπέβαλε η JP Morgan καθυστέρησαν επανειλημμένως τη διεξαγωγή δίκης και εν τέλει το 2018 η δικαστική διαδικασία ακυρώθηκε λόγω προβλημάτων στη διαδικασία και στην κατά το προβλεπόμενο ανακοίνωση των δικαιωμάτων στα μέρη. Ωστόσο, λίγους μήνες μετά η υπόθεση επανεκκίνησε και κατέληξε στο συμβιβασμό από την αμερικανική τράπεζα και την καταβολή του προστίμου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters και France24

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News