Business & Finance Παρασκευή 27/08/2021, 20:39
BUSINESS & FINANCE

British Airways: Πλάνα για θυγατρική χαμηλού κόστους

British Airways: Πλάνα για θυγατρική χαμηλού κόστους

Τη δημιουργία μίας νέας εταιρείας χαμηλού κόστους για σύντομες πτήσεις σχεδιάζει η British Airways, ώστε να ανταγωνιστεί ευθέως με τις Ryanair και Easyjet, καθώς φαίνεται πως ανακάμπτουν ταχύτερα από την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρευσαν στον βρετανικό Τύπο, ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways, Sean Doyle, δήλωσε σε επιστολή προς υπαλλήλους ότι ο αερομεταφορέας προγραμματίζει την δημιουργία θυγατρικής, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα με την δραστηριότητά της στο αεροδρόμιο του Gatwick. Συγκεκριμένα, ο Doyle δήλωσε ότι η νέα αεροπορική εταιρεία προσβλέπει στην εξυπηρέτηση των «εξαιρετικά ανταγωνιστικών» σύντομων πτήσεων από το Gatwick, το οποίο αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στη Βρετανία. Σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, η νέα αεροπορική θα ξεκινήσει να εκτελεί πτήσεις το καλοκαίρι του 2022.

Όπως δήλωσε στο CNNC επρόσωπος της IAG, μητρικής της British Airways, η εταιρεία συνεργάζεται με τα σωματεία εργαζομένων για την επεξεργασία «προτάσεων για μία νέα δραστηριότητα σύντομων πτήσεων στο Gatwick».

Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που ο αερομεταφορέας προσπαθεί να εισαχθείς στον συγκεκριμένο κλάδο. Το 1998 η British Airways ίδρυσε την Go Fly, μία εταιρεία χαμηλού κόστους, η οποία προσέφερε πτήσεις σε ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυσή της εξαγοράστηκε από την EasyJet.

Αυτή η προσπάθεια, όμως, ενδέχεται να είναι καθοριστικής σημασίας για την IAG, η οποία δέχθκε ισχυρό πλήγμα ως απόρροια της πανδημίας. Οι απώλειες προ φόρων για το πρώτο εξάμηνο ανήλθαν στα 2,3 δισ. δολάρια και η British Airways συνεισέφερε σε μεγάλο βαθμό στις ζημίες.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times και CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News