Business & Finance Παρασκευή 19/03/2021, 14:02
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις της British Airways για κλείσιμο των κεντρικών γραφείων στο Λονδίνο 

Σκέψεις της British Airways για κλείσιμο των κεντρικών γραφείων στο Λονδίνο 

Σχέδια για να πουλήσει τις κεντρικές της εγκαταστάσεις στο Λονδίνο εξετάζει η British Airways, καθώς η υιοθέτηση της τηλεργασίας εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19, έχει καταστήσει σαφές ότι η εταιρεία πλέον μπορεί να λειτουργήσει σε μικρότερους χώρους γραφείων.  

Μια τέτοια ενδεχόμενη κίνηση θα ενισχύσει οικονομικά τη βρετανική αεροπορική εταιρεία, η οποία όπως και όλες οι εταιρείες του όμορου χώρου έχουν χτυπηθεί βάναυσα από την πανδημία. 
Υπό το βάρος της οικονομικής πίεσης τον τελευταίο χρόνο, η British αναγκάσθηκε να προχωρήσει σε περικοπές προσωπικού κατά σχεδόν 10.000, μένοντας με σχεδόν 30.000 εργαζόμενους, η πλειονότητα των οποίων είναι πιλότοι, πληρώματα καμπίνας, μηχανικοί και προσωπικό αεροδρομίων. 

Με τις καινούργιες αυτές συνθήκες και με το προσωπικό γραφείου να εργάζεται από το σπίτι, το συγκρότημα Waterside, πλησίον του αεροδρομίου Χίθροου στο δυτικό Λονδίνο και επίσης κεντρικές εγκαταστάσεις την μητρικής της αεροπορικής IAG, δεν έχει λόγο ύπαρξης (η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1998 και κόστισε 200 εκατ. λίρες).

Σε ανακοίνωσή της η British Airways δήλωσε ότι αρκετοί είναι οι υπάλληλοί της που τους αρέσει να εργάζονται από το σπίτι τους, ενώ σκοπεύει στο μέλλον να προσφέρει ένα ευέλικτο σχήμα εργασίας με τηλεργασία και δουλειά στο γραφείο. 

«Αναδιαρθρώνουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο προκειμένου να διαφύγουμε από την κρίση και αναλογιζόμαστε αν ακόμη έχουμε ανάγκη από ένα τόσο μεγάλο κτίριο για τα κεντρικά μας γραφεία», τονίζει εκπρόσωπος της εταιρείας στην ίδια δήλωση. 

Η British Airways δεν είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία στη Βρετανία που εξετάζει τέτοια σχέδια. 
Πριν από λίγο καιρό η τράπεζα Lloyds ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τους χώρους γραφείου κατά 20% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η HSBC από τη μεριά της έχει δηλώσει ότι έχει στόχο για μείωση κατά 40% των δικών της χώρων γραφείων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News