Business & Finance Τετάρτη 25/08/2021, 19:38
BUSINESS & FINANCE

Delta Airlines: Χρέωση 200 δολαρίων σε ανεμβολίαστο προσωπικό

ώστε να μετριαστεί το κόστος ενδεχόμενης νοσηλείας

Delta Airlines: Χρέωση 200 δολαρίων σε ανεμβολίαστο προσωπικό

Επiπρόσθετη χρέωση 200 δολαρίων το μήνα θα επιβάλλει εφεξής η Delta Airlines στους ανεμβολίαστους υπαλλήλους, ανάλογα με το ύψος της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης. Επιπλέον, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου, Ed Bastain, η εταιρεία καθορίζει νέα προθεσμία στις 12 Σεπτεμβρίου για την ολοκλήρωση των εμβολιασμών του προσωπικού.

«Παρότι μπορούμε να είμαστε περήφανοι για το ποσοστό εμβολιασμού της τάξης του 75%, η επιθετικότητα της μετάλλαξης (Δελτα) σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν περισσότεροι από τους δικούς μας ανθρώπους και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο 100%», δήλωσε σήμερα ο Bastain.

Όποιος δεν είναι πλήρως εμβολιασμένος μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου θα υποβάλλεται σε εβδομαδιαίο τεστ κορωνοϊού. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, ο εκάστοτε υπάλληλος θα μπαίνει σε καραντίνα και δεν θα εργάζεται για το διάστημα αυτό.

Επιπλέον, σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση της Delta, από την 1η Νοεμβρίου το ανεμβολίαστο προσωπικό, που δέχεται ιατροφαρμακευτική κάλυψη από την αεροπορική εταιρεία, θα χρεώνεται επιπλέον 200 δολάρια ανά μήνα.

«Κατά μέσον όρο η νοσηλεία για την Covid-19 κοστίζει στη Delta 40.000 δολάρια ανά άτομο», σύμφωνα με την εταιρεία. «Αυτή η επιπλέον χρέωση θα είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί ο χρηματικός κίνδυνος, τον οποίο δημιουργεί στην εταιρεία μας η απόφαση αποχής από τον εμβολιασμό». Ο ίδιος ο Bastain τόνισε χθες μιλώντας στο CNN ότι ο ιός «δεν μας κοστίζει μόνον ζωές», αλλά παράλληλα επιβαρύνει οικονομικά την εταιρεία.

Επιπλέον, η αεροπορική απαιτεί από το ανεμβολίαστο προσωπικό να φορά μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους της εταιρείας. Παράλληλα, επιβάτες και προσωπικό αεροδρομίων οφείλουν να φορούν μάσκες σε ολόκληρη τη χώρα, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2022.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN και CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News