Business & Finance Πέμπτη 26/08/2021, 15:55
BUSINESS & FINANCE

Κατά 6,6% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία στο β’ τρίμηνο

Σε πανδημικό χαμηλό οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας

Κατά 6,6% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία στο β’ τρίμηνο

Κατά 6,6% «έτρεξε» η αμερικανική οικονομία στο β’ τρίμηνο του 2021, με την κυβέρνηση να αναθεωρεί κατά 0,1 ποσοστιαία μονάδα την αρχική εκτίμηση (6,5%).

Tα εν λόγω δεδομένα επιβεβαιώνουν την αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας, παρά τις ανησυχίες για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. 

Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Την ίδια ώρα, οι νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας ανήλθαν σε 353.000 την εβδομάδα 8 – 14 Αυγούστου έναντι 349.000 αιτήσεων την εβδομάδα 1 – 7 Αυγούστου. Τα συγκεκριμένα στοιχεία είναι τα καλύτερα από τον Μάρτιο του 2020, δηλαδή από την έναρξη της πανδημικής κρίσης.

Άλλωστε, από τον Απρίλιο του 2020, όταν οι νέες αιτήσεις εκτινάχθηκαν στον αριθμό – ρεκόρ των 6,1 εκατ., τα εβδομαδιαία στοιχεία καταδεικνύουν μια σταθερή μείωση στα προ-κρίσης επίπεδα.

Παρότι η αγορά εργασίας συνεχίζει την πορεία ανάκαμψης, το τελευταίο διάστημα έχουν ανακύψει φόβοι για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Κι αυτό, διότι τα νέα κρούσματα Covid βρίσκονται σε διαρκή άνοδο, κάτι το οποίο εντείνει τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο επαναφοράς ορισμένων περιοριστικών μέτρων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News