Business & Finance Πέμπτη 19/08/2021, 21:10
BUSINESS & FINANCE

Amazon: Ανοίγει φυσικά καταστήματα στις ΗΠΑ

Amazon: Ανοίγει φυσικά καταστήματα στις ΗΠΑ

Μεγάλα φυσικά καταστήματα σκοπεύει να ανοίξει η Amazon στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύσει την επιρροή της στον κλάδο του λιανεμπορίου. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε η Wall Street Journal, ορισμένα από τα πρώτα καταστήματα του τεχνολογικού κολοσσού, τα οποία θα λειτουργούν όπως και τα εμπορικά πολυκαταστήατα, θα ανοίξουν στο Οχάιο και στην Καλιφόρνια. Τα καταστήματα θα έχουν έκταση περίπου 2.787 τ.μ. και θα προσφέρουν προϊόντα από δημοφιλείς μάρκες.

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί και οι ψηφιακές αγορές έχουν προκαλέσει κραδασμούς στα μεγάλα πολυκαταστήματα, οδηγώντας ακόμη και στην χρεοκοπία ορισμένων γνωστών ομίλων του λιανεμπορίου, όπως η Sears, η Neiman Marcus και η J.C. Penney.

Ωστόσο, η Amazon έχει ήδη επενδύσει στη φυσική της παρουσία με την εξαγορά της αλυσίδας τροφίμων Whole Foods το 2017. Επίσης, έχει κάνει προσπάθειες με την εξαφορά μικρότερων καταστημάτων, όπως βιβλιοπωλείων και καταστημάτων τροφίμων, σε τουλάχιστον 13 αμερικανικές πολιτείες.

Ο τεχνολογικός κολοσσός ευνοήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς εκτινάχθηκαν οι διαδικτιακές αγορές. Οι παραδοσιακοί καταστηματάρχες κατέγραψαν επίσης αύξηση στις αγορές μέσω Διαδικτύου, ωστόσο συνολικά υπέστησαν απώλειες λόγω της διακοπής λειτουργίας των φυσικών τους καταστημάτων κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς.

Όσο όμως αυξάνονται οι εμβολιασμοί, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί επιστρέψουν στα φυσικά καταστήματα για ρούχα, υποδήματα και ηλεκτρονικά. Ενδεικτικά, οι αμερικανικές αλυσίδες καταστημάτων Macy’s και Kohl’s ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση για τις πωλήσεις δευτέρου τριμήνου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal και Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News