Business & Finance Σάββατο 7/08/2021, 12:00
BUSINESS & FINANCE

Αmazon: Επαναφέρει τη χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στις αποθήκες της

Αmazon: Επαναφέρει τη χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στις αποθήκες της

Η Amazon επαναφέρει τη χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στις αποθήκες της εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Από τη Δευτέρα, οι υπάλληλοί της θα πρέπει να φορούν μάσκες στις αποθήκες της, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι, σύμφωνα με μια ειδοποίηση που εστάλη την Παρασκευή στο προσωπικό, η οποία περιήλθε σε γνώση του CNBC.

«Ελπίζουμε ότι αυτό θα απαιτηθεί μόνο για μερικές εβδομάδες» αναφερόταν η ανακοίνωση, στην οποία διευκρινιζόταν ότι η υποχρέωση χρήσης μάσκας ισχύει για όλες τις εγκαταστάσεις της Amazon στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οι κρατικές και τοπικές αρχές δεν εφαρμόζουν το μέτρο.

Η εκπρόσωπος της Amazon Κέλυ Ναντέλ επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία προχωρά σε τροποποίηση της πολιτικής της για τις μάσκες στις αποθήκες. Ανταποκρινόμενοι στην ανησυχητική εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στις ΗΠΑ και κατόπιν οδηγιών των αρχών δημόσιας υγείας και των ειδικών υγείας, απαιτούμε τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού των εργαζομένων» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση για να διασφαλίσει ότι οι εγκαταστάσεις της ανταποκρίνονται στην ασφάλεια του προσωπικού.

Το περασμένο διάστημα η Amazon είχε χαλαρώσει μερικά από τα μέτρα ασφαλείας της για τον κορωνοϊό. Τον Μάιο ανακοίνωσε την άρση της υποχρέωσης χρήσης μάσκας στους εσωτερικούς χώρους για πλήρως εμβολιασμένους  εργαζόμενους. Η Amazon δεν υποχρεώνει τους εργαζόμενούς της να εμβολιαστούν, αλλά έχει δώσει κίνητρα και μπόνους για τον εμβολιασμό τους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News