Business & Finance Δευτέρα 16/08/2021, 20:54
BUSINESS & FINANCE

Νέο χτύπημα στην ψυχαγωγία και τα ταξίδια – Η μετάλλαξη Δέλτα επιβαρύνει τις μεγάλες εταιρείες

Νέο χτύπημα στην ψυχαγωγία και τα ταξίδια – Η μετάλλαξη Δέλτα επιβαρύνει τις μεγάλες εταιρείες

Το αποτύπωμά της αφήνει ξανά στους κλάδους της εστίασης και της ψυχαγωγίας παγκοσμίως η μετάλλαξη δέλτα, μολονότι δεν αναμένονται καθολικά lockdown ανάλογα με του περασμένου έτους. Συγκεκριμένα τρεις εταιρείες από τους συγκεκριμένους χώρους έχουν ήδη αναφέρει ότι σημειώνεται μείωση στα κέρδη τους λόγω της μετάλλαξης:

Airbnb

Η εταιρεία έχει ήδη προειδοποιήσει πως η μετάλλαξη θα επιβαρύνει περαιτέρω τα ταξίδια. Συγκεκριμένα, παρατήρησε μείωση της ζήτησης τον Ιούλιο, ενώ ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, David E. Stepherson, δήλωσε ότι κατά πάσα πιθανοτητα οφείλεται στην έξαρση της μετάλλαξης Δέλτα. «Αναμένουμε ότι η επίδραση της COVID-19 και η εκδήλωση και μετάδοση των νέων στελεχών του ιού, συμπεριλαμβανομένου του Δέλτα, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν γενικά την συμπεριφορά απέναντι στα ταξίδια, μεταξύ άλλων και το πόσο συχνά και ότε κλείνουν και ακυρώνουν οι επισκέπτες», αναφέρεται σε επιστολή προς τους μετόχους της εταιρείας.

Disney

Η μετάλλαξη Δέλτα θέτει εμπόδια στην παραγωγή ταινιών και εκπομπών τηλεόρασης, καθώς και επηρεάζει την επισκεψιμότητα στα πάρκα. «Συνεχίζουμε να βλέπουμε αναστάτωση στην παραγωγή ταινιών και τηλεόρασης, καθώς και στα αθλητικά γεγονότα, ανάλογα με τις συνθήκες σε κάθε περιοχή», σύμφωνα με επιστολή της Disney στους επενδυτές. Και όσον αφορά τους επισκέπτες στα πάρκα αναψυχής ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Chapek δήλωσε «η αρχική θορύβηση που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι στην πραγματικότητα γύρω από ακυρώσεις γκρουπ ή συγκεντρώσεων».

Norwegian Cruise Line

Μείωση στις κρατήσεις σημειώθηκε στην αλυσίδα κρουαζιερόπλοιων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα. «Έχουμε δει μία ήπια πτώση στις νέες κρατήσεις κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, όταν η μετάλλαξη Δέλτα ήρθε στην επιφάνεια», δήλωσε πρόσφατα ο Frank J. Del Rio, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Ωστόσο, ο ίδιος επέδειξε αισιοδοξία σχετικά με την μελλοντική κατάσταση της Norwegian Cruise Line. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μεταβατικό, προσωρινό φαινόμενο», συμπλήρωσε.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News