Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 18:29
BUSINESS & FINANCE

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απέκτησε μερίδιο 10,24% στο Χρηματιστήριο Βελιγραδίου

Στόχος των χρηματιστηρίων να ενισχύσουν την επιρροή τους στη Νοτιοανατολική Ευρωπη σχετικά με την βιώσιμη ανάπτυξη και να αξιοποιήσουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Απέκτησε μερίδιο 10,24% στο Χρηματιστήριο Βελιγραδίου

Συνεργασία μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Βελιγραδίου (BELEX) ανακοινώθηκε σήμερα, με σκοπό την ενίσχυση της επιρροής τους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και ώστε να επωφεληθούν αμφότερα από νέες ευκαιρίες. Ειδικότερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών απέκτησε μερίδιο ύψους 10,24% στο BELEX. Επιπλέον, το BELEX μετέφερε τις συναλλακτικές δραστηριότητές του στην πλατφόρμα συναλλαγών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές διαπραγμάτευσης που διαθέτει ως λειτουργός αγοράς και να διευρύνει την ρευστότητα και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Η συνεργασία των δύο χρηματιστηρίων κινείται γύρω από δύο βασικούς άξονες. Κατ’αρχάς θεωρούν ότι οι κεφαλαιαγορές τους οφείλουν να ασκούν μεγαλύτερη επιρροή όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπυξη στις τοπικές οικονομίες. Δεύτερον, αναφορικά με τις περιφερειακές αγορές προσβλέπουν σε μία αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη αντιμετώπιση των προκλήσεων. Παράλληλα, μέσω της συνεργασίας ευελπιστούν ότι θα μπορούν να εξυπηρετούν καλύτερα τους Ευρωπαίους και διεθνείς εκδότες.

Προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, το BELEX μαζί με το Χρηματιστήριο Αθηνών θα συνεργαστούν στενά με τη σερβική Κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών. Από κοινού στοχεύουν στην περαιτέρω στρατηγική ανάπτυξη της σερβικής κεφαλαιαγοράς μέσω της εισαγωγής νεών προϊόντων και υπηρεσιών, που θα υποστηρίξουν τη ροή κεφαλαίων από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές προς τους εκδότες που είναι εισηγμένοι στο Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου.

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε ότι «το Χρηματιστήριο Αθηνών, ως λειτουργός αγοράς και ως εισηγμένη εταιρεία, έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να υποστηρίξει το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου στην ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς μέσω της στρατηγικής αυτής συμμαχίας. Το Χρηματιστήριο του Βελιγραδίου μαζί με το Χρηματιστήριο της Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών μέσα στην Κοινή Πλατφόρμα Συναλλαγών θα συμβάλουν ώστε να γίνει ένα ακόμη βήμα προς τον μακροπρόθεσμο στόχο μας για βιωσιμότητα αυξάνοντας τη συνολική ρευστότητα και διευρύνοντας το ευρύτερο περιφερειακό μας δίκτυο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πλευρά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η AXIA Ventures Group Limited ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο πλαίσιο της συναλλαγής. Νομικός σύμβουλος ήταν το δικηγορικό γραφείο Alexopoulos & Associates.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News