Business & Finance Τρίτη 27/04/2021, 15:54
BUSINESS & FINANCE

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πέρασαν πακέτα μετοχών αξίας 50 εκατ. ευρώ

Placement για 25 εκατ. μετοχές της Viohalco

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πέρασαν πακέτα μετοχών αξίας 50 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης έως και 25 εκατ. μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ από τη Viohalco, στο πλαίσιο του placement για την αύξηση των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά (free float).

Μέχρι στιγμής, έχουν περάσει πακέτα μετοχών, αξίας 50 εκατ. ευρώ, τα οποία διακινούνται στην τιμή των 2 ευρώ ανά μετοχή.

Συνολικά, αναμένεται να αλλάξει «χέρια» περίπου το 6,6% των μετοχών της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, το οποίο αντιστοιχεί στο 7,29% των μετοχών που διατηρεί η Viohalco.

Διαχειριστές του βιβλίου προσφορών, το οποίο δεν αποκλείεται να κλείσει άμεσα, έχουν αναλάβει η AXIA Numbers και η Euroxx Xρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ. Aξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή διάθεσης και ο τελικός αριθμός των μετοχών θα καθοριστούν μετά το πέρας της διαδικασίας.

Το placement, όπως προαναφέρθηκε, εντάσσεται στην προσπάθεια αύξησης των μετοχών που βρίσκονται σε ελεύθερη διασπορά (free float), προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αυτή την στιγμή, η Viohalco διατηρεί το 91,44% των δικαιωμάτων ψήφου της θυγατρικής εταιρείας, η οποία διαπραγματεύεται στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Η τιμή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ στο Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται σήμερα στο -5,3% και τα 2,2 ευρώ, έχοντας ωστόσο εμφανίσει κέρδη της τάξης του 37% από τις αρχές του 2021. Η συνολική κεφαλαιοποίηση δε, ανέρχεται σε περισσότερα από 870 εκατ. ευρώ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News