Business & Finance Τετάρτη 4/08/2021, 13:11
BUSINESS & FINANCE

Citigroup: Στο 3,6% το μέρισμα των ελληνικών εισηγμένων – Ξεπερνάει ΗΠΑ, Ευρώπη

Τι ισχύει με τον δείκτη P/E

Citigroup: Στο 3,6% το μέρισμα των ελληνικών εισηγμένων – Ξεπερνάει ΗΠΑ, Ευρώπη

Σε επίπεδα άνω των ΗΠΑ και της Ευρώπης αναμένεται να διαμορφωθεί η μερισματική πολιτική των ελληνικών εισηγμένων, όπως προεξοφλεί για το 2021 η Citigroup, σε νέα ανάλυσή της για τις διεθνείς μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, η επενδυτική τράπεζα προσδοκά ότι η μερισματική απόδοση των ελληνικών μετοχών θα διαμορφωθεί στο 3,6% για το 2021, ποσοστό υψηλότερο τόσο έναντι των ΗΠΑ (1,4%) όσο και έναντι της Ευρώπης (3%).

Την ίδια ώρα, όμως, με βάση τα δεδομένα της Citigroup, οι ελληνικές εισηγμένες εξακολουθούν να υπολείπονται όσον αφορά τον δείκτη P/E (λόγος τιμής προς κέρδη/μετοχή), ο οποίος εκτιμάται ότι θα καθοριστεί στο 12,6 για φέτος.

Η αντίστοιχη επίδοση στις χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου και του Ηνωμένου Βασιλείου, αναμένεται να διαμορφωθεί στο 16,5 και στις χώρες της Βόρειας Αμερικής στο 22,5.

Για το 2022 δε, η αμερικανική τράπεζα περιμένει υποχώρηση του ελληνικού δείκτη P/E στο 9,2 έναντι 15,3 στην Ευρώπη και 20,8 στη Βόρεια Αμερική.

Στο ίδιο μήκος κύματος, τα κέρδη ανά μετοχή για τις εισηγμένες της Λεωφόρου Αθηνών προβλέπεται να περιοριστούν κατά 6,8% το 2021, προτού κάνουν δυναμικό comeback το 2022 και εκτιναχθούν στο 37,6%.

Στον αντίποδα, τα κέρδη ανά μετοχή στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά 49,1% φέτος και κατά 8% το επόμενο έτος, ενώ στη Βόρεια Αμερική θα διευρυνθούν κατά 40,8% (το 2022) και κατά 8,6% (το 2022).

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, παράλληλα, η Citigroup σπεύδει να αλλάξει τη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές, τις οποίες υποβαθμίζει σε «neutral» από «overweight» προηγουμένως.

Όσον αφορά την Ευρώπη (εξαιρουμένου του Ηνωμένου Βασιλείου), ο επενδυτικός οίκος διατηρεί τη σύσταση «neutral», ενώ για το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγει να διατηρήσει τη σύσταση «overweight».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News